NATALIA & CYNTHIA: Campioană la tir cu arcul. Plus AUDIO

Beatrice Miklos este o tânără de 15 ani, elevă în clasa a IX-a a Liceului Tehnologic Mihai Viteazu din Vulcan. Ea este sportivă a secției de tir cu arcul de la SCM Deva și s-a calificat la Jocurile Europene de la Minsk din iunie 2019.

Tirul cu arcul este arta, tehnica sau abilitatea de a propulsa săgeți, folosind un arc. Pentru a practica tirul cu arcul la un randament cât mai mare, ai nevoie de condiție fizică, răbdare și stăpânire de sine, ne spune intervievata noastră.

Beatrice practică tirul cu arcul de la vârsta de 11 ani, fiind atrasă de eleganța și istoria acestui sport. Pentru că fratele ei, Eduard, practica déjà tirul cu arcul, tatăl lui Beatrice a îndrumat-o spre acest sport.

La început, pentru Beatrice tirul cu arcul a fost doar o joacă, iar acum reprezintă un stil de viață.

Beatrice se antrenează în fiecare zi, timp de 3-4 ore, iar în timpul programelor de pregătire centralizată ajunge chiar și la 8-10 ore. Antrenorul lui Beatrice este Viorel Habian.

 

 

Aceasta are multiple titluri de campioană națională. Cele mai mari realizări ale ei, pe lângă calificarea la Jocurile Europene, sunt câștigarea turneului internațional O zlota Ciupage Goralska ( Zywiec, Polonia, 19-20 august 2017), locul 1 la Cupa Veronica (Slovenia 13-15 aprilie 2018) și locul 5 mondial cu echipa la Campionatul Mondial de Field (Cortina, Italia, septembrie 2018).

Beatrice este singura reprezentantă a tirului cu arcul din România care a reușit să se califice pentru acest important concurs organizat la nivel european.

Părinții și prietenii o susțin și sunt alături de ea, iar Beatrice este determinată să continue și pe viitor acest sport.

„Sunt entuziasmată știind că voi reprezenta România la Jocurile Europene, dar și emoționată deopotrivă. Acest rezultat mi-a confirmat că munca mea nu a fost în zadar, iar asta mă face foarte fericită. Cu toate acestea, reprezentarea României la Jocurile Europene este o mare responsabilitate”, ne spune Beatrice.

NATALIA CHIŞ, LACATÂŞ CYNTHIA

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: