TEODORA NICORICI: 10 non-stop

Alexia Bar și Ștefania Firezar sunt eleve ale școlii noastre de şase ani, colege în clasa a VI-a D, dirigintă fiindu-le doamna prof. Carmela Herțe.

Acestea au fost colege încă de la grădiniță. Ambele au vârsta de 12 ani și de 2 ani sunt eleve premiante cu 10 pe linie.

Ele au fost de acord să ne acorde un interviu.

Totul a început din clasele primare, când acestea aveau o colegă în clasă care învăța mult mai bine decât ele și era lăudată de învățătoare. Din acel moment, și-au propus să învețe cât mai bine pentru a o depăși și a fi, la rândul lor, lăudate de către învățătoare.

Perseverența lor este uimitoare, deoarece ca elev este foarte greu să obții note de 10 la fiecare materie. Cu toate acestea, cele două au făcut multe sacrificii pentru a ajunge la aceste performanțe. Au renunțat la sporturile pe care le practicau. Alexia a renunțat la înot și la dans, iar Ștefania a renunțat la înot și volei.

Le-am întrebat pe cele două cum pot să aibă 10 chiar și la matematică, iar răspunsurile au fost asemănătoare: „Încerc să repet zilnic și să fac exerciții”- Alexia; „Învăț zilnic și fac exerciții” – Ștefania.

 

 

Ambele preferă cărțile de aventuri și filmele de acțiune.

Fiind premiante, participă la diferite olimpiade, precum română, matematică, biologie. Acestea au ajuns până la faza județeană la aproape toate olimpiadele.

O întrebare pe care eu o adresez la fiecare interviu este: „Dacă acum aș putea să îți aduc orice persoană de pe planetă și te-aș lăsa să vorbești cu ea 15 minute, care ar fi aceea?”

Alexia ne- a răspuns că ea ar dori să se întâlnească cu Selena Gomez, deoarece desenele animate în rolurile pe care le-a jucat aceasta au fascinat-o.

Ștefania ar dori să întâlnească o actriță dintr-un film indian, deoarece ei îi plac filmele indiene.

În ceea ce privește studierea unei limbi străine, acestea au pasiuni diferite. Alexia este preocupată de limba engleză, în timp ce Ștefania preferă germana.

Cele două au în comun și pasiunea pentru desen, în puținul timp liber pe care îl au acestea  preferând să deseneze sau să facă schițe în creion.

Ele doresc să rămână în continuare în școala noastră, deoarece o consideră o școală bună și s-au acomodat cu atmosfera și profesorii.

Prof. Carmela Herțe afirmă: „Ghibiștii sunt minunați. Printre ei se numără și cele două eleve ale mele, Alexia și Ștefania, cărora le-am oferit diplome de excelență datorită rezultatelor deosebite obținute la învățătură și purtare. Le prețuiesc asemenea celorlalți elevi din clasă.”

TEODORA NICORICI

teodora nicorici

TEODORA NICORICI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: