CARINA & DARIANA: Se pregătește pentru pictură murală. Plus AUDIO

Cu toții o cunoaștem pe Viviana Rad, tânăra de 16 ani care este voluntară în cadrul Teatrului Arcadia din Oradea.

viviana rad

VIVIANA RAD. Foto: Eniko Solac

De curând, am aflat despre Viviana că, printre activitățile ei de toate zilele, își dă frâu liber imaginației și folosește arta picturii ca terapie.

Pictează de la o vârstă fragedă, dar abia ajunsă în gimnaziu,  în clasa a V-a și-a dat seama ce înseamnă arta cu adevărat, realizând și de ce este capabilă.

Ideile de inspirație și tehnicile – care nu sunt ieșite din comun – le găsește pe internet, din întâmplare sau din interes, iar de acolo începe distracția pentru ea. Chiar dacă timpul îi e ocupat în majoritate de școală, își eliberează agenda și creează.

Printre artiștii ei preferați se numără Vincent Van Gogh, Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Monet și Grigorescu.

„Un tablou special este unul din natură, pe care l-am făcut cadou unei persoane foarte dragi, a durat cam două săptămâni. Nu am irosit schițe, ci l-am lăsat așa cum a ieșit din prima”, ne spune Viviana.

Pentru moment, pictează pe pânze mici, de 20×15 cm sau 24×30 cm, folosind tempera, nimic special, dar și pe hârtie sau diverse obiecte precum borcane.

inger pe apa

Viviana este pasionată şi de fotografie. Această imagine, intitulată „Înger pe apă”, a realizat-o pentru un proiect ecologist, conceput de dna prof. Mirela Ardelean.

Pentru mine este o pasiune. Pe viitor îmi doresc să îmi vând creațiile, dar îmi sunt prea dragi. Normal că mi-ar plăcea să le vând în galerii, dar este prea greu și până atunci singura opțiune rămâne internetul. Vreau să fac bani din pictură, să pictez mai multe tablouri, și chiar pe pereți.”

DARIANA MUŢ, CARINA MUŢ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: