HODIŞAN & BAN: Oameni care-şi câştigă pâinea cu pumnii

Ca orice copil de sex masculin, m-am uitat la fotbal măcar o perioadă din viaţa mea.

Mă uitam la fotbal cât băgam la pariuri, până au ajuns să-mi mănânce banii. Am avut perioade când mă uitam la baschet, din cauză că mă pasiona să joc, am avut perioade când mă uitam la biliard sau snooker pentru că se uita tatăl meu, dar niciodată nu mi-a plăcut un tip uman mai mult decât îmi plac luptătorii.

Indiferent de sportul de contact practicat de acestia, mi se par niste adevarati nebuni cu diploma, in sensul bun al cuvantului.

Desi am zis ca nu conteaza sportul de contact, azi va voi vorbi putin despre MMA (Mix Martial Arts).

MMA, sau Artele Martiale Mixte, reprezinta un sistem complex de tehnici de lupta, cu sau fara arme, insusit la nivel individual.

In epocile stravechi, oamenii se luptau pentru supravietuire, acum se lupta televizat pentru bani. Unii au reusit performantele uimitoare de a castiga la o gala de lupte bani seriosi, bani care in România inseamna sau pot insemna o avere.

Bineinteles, probleme de sanatate apar, ca oriunde, daca e facut in exces, de aceea foarte multi se retrag in jurul varstei de 35 de ani, pentru că ce e prea mult e prea mult.

Oamenii care au curajul sa lupte in ringuri si custi in acest sport sunt cu adevarat iubitori de adrenalina – cum ziceam mai sus, nebuni cu acte in regula, desi acesti nebuni au o carisma aparte.

Competitia dintre luptatori ii face sa fie amuzanti la camera, amenintandu-se si incercand fiecare sa fie mai impunator decat celalalt.

De exemplu Conor McGregor, stiut de toti si iubit de aproape toti, are cele mai nebunesti gesturi. Arunca cu sticle la conferinte de presa, sparge geamuri, fura centura de la adversari si asa mai departe. Si totusi, cine mai are un costum facut la comanda, cu sintagma F*** YOU ca al lui?

In reportajul de azi nu am putut obtine, din pacate, un interviu cu Conor McGregor, dar gasiti pe youtube cate doriti.

Codita The Beast Alexandru

Foto: arhiva personală Codita “The Beast” Alexandru

Dar am pe cineva aproape la fel de şmecher, Codita “The Beast” Alexandru, campion internaţional la judo, campion mondial la kempo si campion european la MMA.

Alex a acceptat cu amabilitate să-mi răspunda mie şi colegului meu la câteva întrebări. Citiţi cât de curând interviul pe care ni l-a acordat.

Fiţi cu ochii pe LOGO PAPER!

DRAGOŞ HODIŞAN, VLAD BAN

asd

VLAD BAN şi DRAGOŞ HODIŞAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: