CHIŞ & LACATÂŞ: Gaming în cloud? Plus AUDIO

Sunteți pasionat de jocuri video, dar aveți un calculator demodat sau pur și simplu nu dispuneți de bugetul necesar pentru a achiziționa componente de ultimă generație? Nvidia are soluția.

Prin intermediul cloud-ului, Nvidia lansează versiunea beta a serviciului Geforce Now, care oferă acces la supercomputere capabile să ruleze absolute orice joc la cele mai înalte setări acestea fiind echipate cu procesoare Intel Xeon E5-2697 și plăci grafice Nvidia Tesla P40 a căror memorie video este de 24GB.

Serviciul Geforce Now oferă gamerilor posibilitatea de a accesa jocuri video de pe diverse platforme digitale cum ar fi Steam sau Uplay, fără să fie nevoiți să dețină un calculator performant.

 

 

Pentru a accesa serviciul trebuie doar să instalați aplicația Geforce Now, oferită în momentul de față doar betatester-ilor, iar cerințele de sistem sunt următoarele: procesorul trebuie să aibă un minim de 2 nuclee, 4GB de memorie ram, placă grafică Intel HD Graphics 2000, AMD Radeon seria HD 3000 sau NVIDIA Geforce seria 600, sistem de operare Windows 7 pe 64 de biți și bineînțeles o conexiune puternică de internet.

Cloud gaming-ul este viitorul, deoarece folosind acest serviciu resursele sistemului nu sunt utilizate, ceea ce permite un consum de curent optim; pe de altă parte, nu veți mai fi nevoiți să achiziționați componente noi (acestea fiind comercializate la prețuri din ce în ce mai mari).

image005

Foto: NATALIA CHIŞ CHIŞ

În ceea ce privește costul acestui serviciu, nu putem decât să așteptăm și să vedem dacă Nvidia va prelua exemplul oferit de Netflix, Amazon Prime sau chiar HBO GO sau dacă vor folosi alte strategii de marketing pentru comercializarea acestui serviciu.

Trebuie menționat că jocurile sunt achiziționate separate pe platformele disponibile în cadrul serviciului GeForce NOW.

NATALIA CHIŞ, CYNTHIA LACATÂŞ

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: