ȚENŢ & POPA: Recrutat de Steaua

Niciun lucru măreţ din lume n-a fost realizat fără pasiune. O dovedeşte şi Şerban Tirla, un băiat de doar 16 ani, care prin dorinţă şi efortul depus a reuşit să intre în echipa de juniori a Stelei.

Incarcat de emotii si cu incredere in suflet pentru fiecare meci, demonstreaza ca a-ti urma visul este cel mai important lucru, iar el,  ajutat de parinti, isi urmeaza pasiunea, ajungand pe marile culmi ale fotbalului national, la Steaua.

La ce liceu ai fost în Oradea?

ŞERBAN: Am studiat la Liceul Teoretic Aurel Lazar din Oradea.

 

De cât timp faci fotbal?

ŞERBAN: De la vârsta de 6 ani.

 

Care a fost prima echipă la care ai jucat?

ŞERBAN: Prima echipa la care am jucat a fost LPS Bihorul Oradea.

 

Ce te-a determinat să faci fotbal?

ŞERBAN: De mic imi placea acest sport, mergeam cu baietii mari prin sat, jucam intr-una toata ziua. La inceput nu am crezut ca va fi cu adevarat un lucru serios, dar cu timpul mi-am dat seama ca in viata doar asta vreau sa fac. Vreau sa le dau parintilor mei inzecit din ce mi-au oferit ei, fara ei nu puteam sa fiu la nivelul acesta.

 

Ce ai simţit în momentul în care ai aflat că eşti la Steaua junior?

ŞERBAN: Nu prea pot sa imi exprim in cuvinte sentimentul. Tin minte ca era joi seara, trecut de ora 20:00, si nu ma sunase nimeni, cei de la Steaua spunand ca imi vor da raspunsul joi. Pe la 20:30 ma suna domnul director de la LPS Bihorul, dandu-mi vestea ca de vineri o sa fiu jucatorul Stelei. Ceea ce am simtit in acele momente nu pot sa descriu. Imi treceau prin minte toate sacrificiile, bucuriile, ratarile, zilele in care am zis ca renunt, toate trairile posibile. Pot sa spun ca a fost cea mai fericita zi din viata mea si fara Dumnezeu stiu bine ca nu puteam ajunge la acest nivel.

 

Cum te înţelegi cu noii colegi de echipă?

ŞERBAN: Pot sa spun ca din ce in ce mai bine, la inceput a fost mai greu, dar dupa ce le arati ce stii te integreaza usor usor in grup.

 

Faci în fiecare zi antrenament?

ŞERBAN: Da, si de doua ori pe zi.

 

Câţi antrenori ai şi care e numele lor?

ŞERBAN: Am doi antrenori – Lucian Mezei si Cristian Teaca. Sunt foarte buni, stiu bine meserie, cerintele sunt altele, mult mai riguroase, iar concurenta e mare.

 

Unde stai acum, că eşti în Bucureşti?

ŞERBAN: Stau in Baza Sportiva FCSB de la Berceni. E cea mai noua academie din tara, aici sunt cele mai bune conditii, echipa mare locuieste cu noi aici, ne antrenam cu ei impreuna, e altceva…

 

Unde te antrenezi?

ŞERBAN: Aici la Baza Sportiva, sunt zece terenuri de toate tipurile, conditiile sunt impecabile.

 

Ce părere au avut părinţii tăi de faptul că vei fi departe de casă?

ŞERBAN: A  fost cel mai greu moment din viata mea, nu plecasem niciodata asa departe pe asa durata lunga de timp de acasa, multe plansete. Cred ca e cel mai greu lucru sa isi lasi tot si sa iti incepi o noua viata, dar sunt constient ca fara sacrificii nu ai cum sa ajungi sus. Mi-e greu si acuma sa trec peste, dar vorbesc cu ai mei de două-trei ori pe zi, ii simt mereu aproape de mine si le multumesc neconditionat.

Vă mulţumesc pentru acest interviu!

au consemnat ANDRADA ŢENŢ şi EMILIA POPA

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: