BIRĂU & MOŞ: Idolul său e Ronaldo

El este Patrick Gante, elev în liceul nostru în clasa a IX-a la Mate-Info. Pe lângă şcoală, el s-a dedicat şi sportului.

image001

Patrick Gante

Se uita la marii fotbalisti, l-a luat ca model pe idolul lui, Cristiano Ronaldo. I-a spus tatalui lui despre pasiunea pentru fotbal la varsta de 7 ani, iar acesta l-a ajutat enorm de mult pentru a avea un viitor in acest sport.

Patrick a pornit de jos; la varsta de 8-9 ani era fericit daca antrenorul il trecea pe banca de rezerva la echipa de club si, prin multa munca si ambitie, Patrick a ajuns sa joace in Liga a IV-a la doar 15 ani.

A inceput sa joace la FC Bihor, dar din pacate clubul a dat faliment si au fost luati de CSM Oradea, care i-a imprumutat la Luceafarul Oradea. Apoi a renascut CAO – Club Atletic Oradea.

Pentru a juca in Liga a IV-a CAO, avea nevoie de junior, asa ca acum Patrick apartine de CAO, el si-ar dori ca pe viitor sa ajunga la una dintre cele mai bune echipe din lume.

Patrick a spus ca daca s-ar putea intoarce in trecut, nu ar renunta nicio secunda la acest sport. Tot el a spus ca postul de atacant il avantajeaza mult, pentru ca are toate calitatile pentru acest post, dar daca ar fi sa aleaga alt post, i-ar placea sa fie fundas central.

Cu toate astea, el nu neglijează şcoala din cauza fotbalului, chiar dacă e plecat într-un turneu sau în cantonamente. Când ajunge acasă, îşi recuperează lecţiile.

SORINA MOŞ, LUCAS BIRĂU

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: