HODIŞAN & BAN: Partea întunecată a culturismului (III)

Culturismul este sportul dedicat dezvoltării musculaturii, printr-o combinație de antrenamente cu greutăți, mărirea numărului de calorii consumate și odihnă.

Atâta timp cât substantele folosite în acest domeniu sunt un subiect tabu, ne-am gândit că ar prinde bine să mai deschidem ochii cuiva.

instagram.jpg
Interlocutor ne-a fost un sportiv care preferă să rămână în culise şi să-şi treacă numele sub tăcere, din motive evidente. Noi îi vom spune „I” în materialul nostru, prezentat în serial. Pentru a proteja identitatea celui intervievat, ne-am hotărât să punem poze de pe Instagram, de la utilizatori de steroizi din alte ţări.

 Q&A

Cât la sută are rol alimentația în bodybuilding? Dar antrenamentul?

I: Să citez pe marea vedetă în domeniul de culturism, pe Arnold, cum ar spune el: sută la sută alimentație, sută la sută antrenametn! Și cu asta îi dau sută la sută dreptate, pentru că așa este, ambele părți trebuie să le iei foarte în serios, cu atenție și cu cat mai mare implicare din partea ta, încât să ai un rezultat cat mai rapid vizibil!

 

Cum am putea să evităm ginecomastia ?

I: Ginecomastia este o problemă generală; nu necesită să folosești anabolizante ca să apara. Persoanele care îl moștenesc sau au estrogen prea încărcat în corp au risc mare de ginecomastie. Dar în cazul în care apare din cauza anabolizantelor atunci, sunt și alte substanțe orale sau injectabile care opresc apariția ginecomastiei. Dar normal, când sesizăm această treabă sau acest fenomen, automat ciclul trebuie oprit, ca să nu crească problema mai mare!

 

Ce protecție recomanzi pentru ficat ?

I: Protecție pentru ficat necesită numai la anabolizantele orale, cele injectabile intră în musculatură, deci nu mai are contact cu ficatul. Protecție poate fi de toate felurile, chiar naturală, sau chiar medicamentos mai detaliat! Normal că le găsești în farmacie, dacă le ceri, special pentru ficat, dar și naturale; poate fi de exemplu greful, care e un foarte bun regenerator pentru ficat.

 

Ce implică terapia post-ciclu?

I: Răspunsul este simplu: tot un ciclu de finalizare, prin care stimulăm secreția noastră de testosteron să producă din nou!

au consemnat DRAGOŞ HODIŞAN şi VLAD BAN

DRAGOŞ HODIŞAN şi VLAD BAN

DRAGOŞ HODIŞAN şi VLAD BAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: