MARIA PAȘCALĂU: Ghibiştii duc mai departe tradiţia

Aşa cum v-am promis, vă prezentăm astăzi mai multe detalii legate de participarea câtorva elevi ai liceului nostru la festivalul de colinde Noi umblăm a colinda,  festival care s-a desfăşurat marţi, 11 decembrie, începând cu ora 14:30.

Acest festival a fost organizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, al Episcopiei Ortodoxe, al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Oradea, al Consiliului Judeţean Bihor şi, nu în ultimul rând, cu spijinul centrului comercial ERA Shopping Park Oradea.

O prezenţă importantă în cadrul acestuieveniment a fost cea a PreaSfinţitului Părinte Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei. PreaSfinţia Sa a apreciat şi a susţinut acest festival judeţean de colinde, considerând că noi toţi avem responsabilitatea de a transmite tradiţiile specific sărbătorii Naşterii Domnului întregii omeniri.

Colindele interpretate de elevii liceului nostru în cadrul festivalului au fost Am pornit cu colindatul şi Primeneşte-ţi gazdă casa. Ţinem să menţionăm faptul că doamna profesoară Rodica Marian este cea care s-a ocupat de selecţia repertoriului, preluând colindele din zona Bihorului.

Premiile au constat în dulciuri şi diplome acordate din partea ISJ Bihor, respectiv din partea centrului comercial ERA Shopping Park Oradea.

MARIA PAȘCALĂU

pascalau.maria99@gmail.com

Maria’s Blog

maria pascalau

MARIA PAŞCALĂU

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: