MARIA PAŞCALĂU: Construieşte-ţi un viitor în jurnalism! (ep. I)

Aşa cum v-am promis, aducem în faţa voastră un prim episod al serialului Construieşte-ţi un viitor în jurnalism!

uvt02

Sursă foto: Facebook UVT TV

În acest prim episode vă vom prezenta câteva detalii importante legate de Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul UVT, Specializarea Jurnalism.

Vom începe prin a vă spune că Specializarea Jurnalism din cadrul UVT are o vechime de peste 25 de ani şi oferă studenţilor ocazia de a se pregăti pentru o carieră de success în domeniul televiziunii, presei online, radio sau presei scrise.

Câteva dintre numele celor care au absolvit cu succes Specializarea Jurnalism şi acum au o prezenţă vizibilă pe canalele media naţionale sunt: Amalia Enache de la Ştirile PRO TV, Mihaela Călin de la Observatorul Antena 1 sau  Larisa Popa Bucur de la România TV.

Lor li se adaugă mulţi alţii care lucrează în presa locală sau care s-au respecializat în domenii conectate cu Jurnalismul şi Ştiinţele Comunicării, cum ar fi relaţii publice şi publicitate, resurse umane, marketing şi vânzări ş.a.

Studenţii care se înscriu la Specializarea Jurnalism au ocazia să înveţe tot ce se face în culisele unui studio de televiziune şi în faţa camerei, lucrând cu echipamente de ultimă generaţie în cadrul redacţiei UVT.

UVT03

Sursă foto: Facebook UVT TV

În plus, ei pot face practică de specialitate în redacţiile din mass-media locală cu care Specializarea Jurnalism a obţinut contracte de colaborare în ultimii ani, cum ar fi Tion.ro, Opinia Timişoarei, TVR şi Radio Timişoara, West City Radio, Cercul AltTab din cadrul Casei Studenţilor ş.a.

Experienţa practică se împleteşte cu teoria şi exerciţiile făcute în cadrul cursurilor şi seminariilor susţinute de profesionişti cu vechime în domeniu sau de profesori invitaţi. De exemplu, în acest semestru un curs foarte popular în rândul studenţilor este cel de televiziune susţinut de binecunoscutul Dan Negru.

doamna Adina Baya, Lect. Univ. Dr. în cadrul UVT, specializarea Jurnalism.

Doamna Adina Baya, lect. univ. dr. în cadrul UVT, Specializarea Jurnalism

Ţinem să menţionăm faptul că toate informaţiile pe care vi le prezentăm ne-au fost oferite de către doamna Adina Baya, lect. univ. dr. în cadrul UVT, Specializarea Jurnalism.

MARIA PAŞCALĂU

maria pascalau

MARIA PAŞCALĂU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: