MARIA PAŞCALĂU: Andrei, al doilea „Star din bibliotecă”

Cu toţii poate ştiţi că în data de 6 decembrie a avut loc a doua ediţie a concursului de monologuri dramatice Star din bibliotecă.

ANDREI CALINESCU

ANDREI CĂLINESCU

La acest concurs au participat cinci elevi ai liceului nostru, şi anume Sebastina Papai, Alexandra Neag, Oana Vaida, Diana Vanţa şi, nu în ultimul rând, Andrei Călinescu, „starul” acestei ediţii.

Andrei a acceptat să ne acorde un scurt interviu cu privire la experienţa trăită la acest concurs.

Pentru el, seara Star din bibliotecă a fost un eveniment în întregul sens al cuvântului, în primul rând pentru că a fost anunţat din timp, apoi pentru că a avut un juriu distins şi nu în ultimul rând pentru că a simţit că aşa a fost perceput atât de concurenţi, cât şi de public.

Andrei consideră că participarea la acest concurs poate însemna o poartă deschisă către un altfel de univers. Concursul în sine a fost o cuantificare a talentului personal şi o descătuşare a emoţiilor.

Aflarea rezultatului în urma unui concurs reprezintă pentru oricine o surpriză, de această dată sorţii fiind de partea lui Andrei. Această surpriză a fost una plăcută pentru el, surpriză care i-a adus mai multe emoţii decât în momentul recitării monologului.

Dacă e să vorbim de repetiţiile de la şcoală, ei bine acestea nu au fost multe ca număr, însă au ajutat foarte mult în conturarea imaginii lui Apostol Bologa, astfel încât să poată intra în pielea personajului.

Până în momentul de faţă, Andrei nu s-a gândit la o carieră în teatru, dar crede că după multă muncă ar putea să o pună şi pe aceasta la socoteală.

În final, Andrei îi îndeamnă pe participanţii ediţiei viitoare să nu aibă nicio reţinere în a încerca scena şi le doreşte să aibă parte de un personaj care să li se potrivească şi pe care să îl transpună în faţa publicului cu toată sinceritatea.

MARIA PAŞCALĂU

maria pascalau

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: