LARISA BĂRCUI: Interviu în exclusivitate cu primarul comunei Sânmartin

Domnul Cristian Laza este primarul comunei Sânmartin, ocupând această funcție din 30 iunie 2016. Domnia-sa, deşi este o persoană foarte ocupată, a avut amabilitatea să ne acorde un scurt interviu, în exclusivitate pentru cititorii LOGO paper.

primar sanmartin

Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin. Sursă foto: arhiva personală

„Funcția de primar este extrem de importantă și implică multă responsabilitate şi determinare, având în vedere că se obține prin votul cetațenilor, constă în administrarea bunurilor şi fondurilor financiare ale unei comunități, cu scopul de a îmbunătăți în permanență condițiile de viață şi infrastructura comunitații respective”, ne-a spus domnul Laza, vorbind despre ce presupune această investitură.

Dumnealui, ca si avantaje, punctează in primul rând satisfacțiile sufletești pe care le obții atunci când reușești niște realizări notabile, iar în al doilea rând o remunerație semnificativa.

La capitolul dezavantaje, lucrurile se complică. Funcția presupune foarte mult stres, multe delegații, responsabilitate maximă, răspundere materială si chiar penală în cazul unor greșeli, cel puțin zece ore de muncă zilnic, dar cel mai mare dezavantaj din punctul sau de vedere este acela ca își neglijează familia, prin lipsa timpului petrecut cu ea.

Domnul Laza nu mai are alte ocupații, în afară de a fi primar; legea nu permite să aibă alte ocupații , excepție făcând cadrele universitare.

În copilărie visa mereu să ajungă polițist: „Mă fascina ideea de uniformă, de a purta armă, de a impune respect. În copilarie nu m-am gandit niciodată să ajung primar”.

După ce a intrat in politică, a fost convins că va câstiga funcția de primar, având determinarea si ambitia necesara.

Cat despre studii, din clasa întâi până în clasa a douăsprezecea a fost în plutonul fruntaş, între primii cinci.

„Preţuiesc

decenţa,

simplitatea,

profesionalismul

şi bunul-simţ”

Domnul Cristian Laza a terminat Facultatea de Drept, Psiho-Pedagogia, are studii postuniversitare si a făcut un master pe turism în Elveţia.

„Îmi doresc sa îndeplinesc obiectivele propuse pentru comuna noastră. Determinante sunt reabilitarea celor două statiuni si realizarea in acest mandat de patru ani a 40 km de asfalt. Asta ar insemna dublu faţă de cât s-a facut în ultimii 12 ani”, a tinut dânsul să precizeze.

Cum vede domnia-sa localitatea pe care o conduce? „Avem o comuna foarte frumoasă, cu oameni de toată isprava. Trebuie doar să învăţăm să o preţuim mai mult.”

În final, domnul Laza, întrebat care sunt valorile umane pe care le apreciază cel mai mult, ne-a declarat: „Sunt un om care preţuieşte decenţa, simplitatea, profesionalismul oamenilor şi apreciez la maxim bunul-simt”.

LARISA BĂRCUI

LARISA BĂRCUI

LARISA BĂRCUI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: