MELISA HOVANEŢ & ANDREEA FILIMON: Oana în rolul Mirei

Oana Vaida, elevă în clasa a XI-a A, va interpreta rolul Mirei din drama Meşterul Manole în concursul de monologuri intitulat STAR DIN BIBLIOTECĂ, organizat de domnul profesor de Limba şi literatura română, Alexandru Popoviciu.

oana vaida 02

OANA VAIDA

Oana a acceptat să ne răspunda la câteva întrebări.

La întrebarea de ce a ales să o reprezinte pe Mira și dacă i-a fost sugerat acest rol, aceasta ne-a raspuns: „Domnul profesor Popoviciu Alexandru este organizatorul principal și el este cel care ne-a oferit rolurile. Noi trebuia să ne alegem doar monologul din cartea oferită de dumnealui”.

Oana ne-a spups că se pregatește de la începutul lunii octombrie pentru concurs: „De atunci am repetat aproape zilnic rolul, încercand cât mai mult să intru în pielea personajului”.

Eleva se pregătește pentru concurs repetând monologul de mai multe ori, îmbunătățind de fiecare dată gesturile, mimica, intonația si pauzele.

„O activitate

extrașcolară

diferită,

mai interesantă

și complexă”

Oana este în tandem cu Darius Iova, colegul ei și totodată cel care îi introduce personajul. Tânăra afirmă despre Darius : „Am o relație de prietenie excelentă cu el, din clasa a IX-a, și chiar sunt bucuroasă că el a fost ales pentru mine. Fiind și colegi și prieteni, colaborarea dintre noi e perfectă, astfel am încrederea că tot ce tine de rolul meu va ieși într-un mod impecabil”.

Oana ne-a mai împărtășit faptul că și-a ales un outfit complet negru, pentru a exprima suferința și doliul personajului.

Tânăra a spus de asemenea că a ales să se pregatească singură pentru concurs. „Bineînțeles, primesc sfaturi din partea familiei și a prietenilor care mi-au fost public de multe ori până acum”.

Oana și-a spus părerea legată de concurs: „Consider că acest concurs oferă elevilor oportunitatea de a-și etala talentele actoricești, de a-și dezvolta latura artistică și de a-și învinge emoțiile privind vorbitul în fața unui public. O activitate extrașcolară diferită, mai interesantă și complexă”.

Star din bibliotecă este un concurs organizat de Liceul Onisifor Ghibu cu sprijinul Editurii Casa.

MELISA HOVANEŢ, ANDREEA FILIMON

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: