Votează proiectul liceului nostru înscris pe Țara lui Andrei!

Liceul Ghibu are nevoie de votul tău! Votează proiectul FULL STEAM, înscris pe platforma www.taraluiandrei.ro

 

Pentru a putea vota, trebuie să îți faci cont / să te autentifici.

0102

Descrierea proiectului FULL STEAM

Proiectul se adresează tuturor elevilor școlii pasionați de robotică. Anii trecuți școlari un număr însemnat de elevi au deprins tainele proiectării 3D și au avut diverse activități în cadrul cercului deja existent de robotică.

Considerăm că a sosit momentul ca acești elevi să facă un pas înainte pe calea dobândirii de competențe în domeniul STEM.

Dorim să oferim elevilor pasionați de științe posibilitatea de a construi și programa roboți. Astfel, ei își vor completa și dezvolta competențele dobândite anii trecuți. Se vor constitui grupe de elevi avansați și începători. Grupele de avansați vor lucra în echipe de câte 3 – 4 elevi în vederea realizării unor sarcini concrete: braț robotic, robot pentru line following, robot pentru maze solving, realizarea unui robot care se deplasează pe roți sau. Pentru realizarea diferitelor piese se va folosi imprimanta 3D.

Începătorii vor deprinde tainele roboticii coordonați de profesori sau de colegii din grupele de avansați. Elevii din aceste grupe vor dobândi competențe în proiectarea și modelarea 3Dși vor participa la lecții de Arduino pentru începători. Vor realiza proiecte de la cele mai simple (un semafor, o lampă de veghe, un termomentru etc) până la cele puțin mai complexe (o stație meteo, de exemplu, care poate măsura viteza, direcția vântului si nivelul de precipitații).

Avantajul este că elevii se vor confrunta cu probleme practice, lucrează cu instrumente care sunt influențate de mediul înconjurător, de aceea trebuie să înțeleagă logica diferitelor procese, de la programarea plăcilor electronice, la înțelegerea părții de mecanică sau electronică a proceselor.

Elevii vor avea astfel posibilitatea să-și dezvolte abilitățiile și competențele într-un cadru organizat, printr-o participare activă, prin învățare bazată pe proiecte. Sperăm să asigurăm o dezvoltare pe termen lung a competențelor și abilităților din domeniul STEM și să aplicăm cu succes ideea de SMART, să punem tehnologia în folosul elevilor.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: