Surpriză: Adolescenţii urăsc Facebook-ul!

Potrivit unui studiu, doar 51% dintre adolescenți folosesc Facebook – în scădere cu 20% din 2015. Zuckerberg mai bine şi-ar pune o cască, pentru că de data aceasta chiar cade cerul.

mihaela facebook

Artwork: Mihaela Roşca

Smartphone-ul a devenit un element aproape omniprezent în viața adolescenților – 95% dintre cei care au varsta cuprinsa intre 13 si 17 ani spun că dețin un smartphone.

In timp ce anii se scurg mai repede decat o clepsidra, adolescentii fug de aceste platforme precum Facebook sau Twitter, incercand sa gaseasca ceva care sa le surprinda curiozitatea, ca de exemplu Youtube sau Snapchat. Și aceste două reprezintă cea mai mare problemă pentru Zuckerberg.

Aproximativ 32% dintre adolescenți raportează utilizarea YouTube mai des decât orice altă platformă socială, în timp ce 35% spun același lucru pentru Snapchat. Doar 10% spun că utilizează cel mai des Facebook.

Și în timp ce 51% dintre adolescenți încă raportează folosirea Facebook-ului, cel puțin ocazional, acest număr concureaza si cu altele, cum ar fi Snapchat (69%), Instagram (72%) și YouTube (85%).

Statisticile nu dezvăluie cât de des folosesc adolescenții  aceste platforme, așa că este greu de spus că Facebook e pe moarte pentru adolescenți, dar trebuie să vă întrebați cât de multe dintre acele 51 de procente din acesti adolescenti spun ca încă folosesc aceasta platforma doar ca pe un intermediar intre ea si alte servicii, cum ar fi Instagram sau Messenger.

Read the rest in Paperless

MIHAELA ROŞCA

Advertisements

One comment

  1. Beatrix

    👍👏nice

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: