SZABO PAULA & BOGDAN HEREDEA: „Dragi profesori, vă mulţumesc!”

A mai rămas doar o zi până când pentru clasele a XII-a ale liceului nostru pentru ultima dată se va auzi sunetul clopoţelului, care deunăzi le transmitea acestora intrarea sau ieşirea de la orele de curs. Legat de acest subiect şi de viaţa în Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, am vorbit cu Bogdan Bâzoc, din XII D.

Bogdan- sursa foto Facebook

Bogdan Bâzoc. Sursă foto:Facebook

Bogdan este un viitor absolvent al secţiei de biologie-chimie, care iniţial a ales acest liceu doar pentru că e foarte aproape de casă, iar profilul acesta a fost ales pentru că îi plăcea foarte mult biologia, însă după primele ore din clasa a IX-a, aceasta a fost înlocuită cu chimia.

A ales un profil real pentru că nu este tipul elevului care să tocească şi pentru că are o minte deschisă spre logică şi pe ştiinţe reale.

La începutul clasei a IX-a, Bogdan a fost speriat de toate lucrurile noi din jurlu lui: colegi noi, profesori noi, dirigintă nouă, alte săli de clasă, dar toate acestea s-au schimbat odată cu trecerea timpului, iar acum, la finalul clasei a XII-a, sentimentele sunt amestecate.

Acesta susţine că simte o uşurare şi că se poate concentra mai mult asupra examenului de Bacalaureat: „Mă bucur foarte mult că nu mă voi trezi de dimineaţă”, însă este trist şi nostalgic din cauza faptului că a ajuns la finalul unui capitol din viaţa lui: „Aş lua zile din vacanţă ca să mai stau în băncile şcolii, poate sună incredibil, dar îmi va fi foarte dor de atmosfera din clasă, din pauze şi de frica aceea de ascultat, test, teză… Îmi va lipsi enorm viaţa lejeră pe care o am la liceu, dar tot ce e frumos trece rapid, aşa că o să mă conformez cu gândul că trebuie să ies din zona mea de confort”.

Scopul pe care şi l-a propus în clasa a XI-a a fost de a termina liceul printre primii trei, iar acest scop a fost îndeplinit. Bogdan este locul III în clasa sa, având media 9,88.

Atunci când l-am întrebat pe Bogdan dacă a avut vreun conflict cu profesorii sau colegii, acesta ne-a răspuns că s-a înţeles bine cu toată lumea; inevitabil au apărut discuţii, dar care nu au afectat pe nimeni, pentru că întotdeauna a ştiut să îşi ceară scuze atunci când a greşit.

Lucrul pe care acesta l-a îndrăgit cel mai mult la liceul nostru este faptul că se învăţa la nivelul la care ne situăm, profesorii nu încearcă să ne predea lucurui care nu sunt în programă sau care sunt mai complicate decât avem nevoie să ştim, el recomandând liceul nostru.

Pentru că examenul de bacalaureat se apropie, pe care îl va susţine la matematică, chimie şi română, acesta învaţă şi face pregătire în particular la chimie şi română. Problema pe care o are este că nu găseşte motivaţia de a învăţa pentru subiectul III la limba română şi pentru asta are nevoie de concentrare maximă.

Alegerea facultăţii a fost una dintre cele mai grele decizii din viaţa sa. Abia acum trei săptămâni s-a decis asupra unei facultăţi, şi anume Facultatea de Ştiinţe Economice din Bucureşti, profilul Relaţii Internaţionale. Ce l-a determinat pe Bogdan să aleagă această facultate este faptul că nu reuşeşte să îmbine ceea ce îi place (matematica şi geografia) şi pentru că îi place foarte mult oraşul Bucureşti. Alegerea meseriei pe care să o practice după terminarea facultăţii este un subiect foarte controversat în viaţa sa, dar îşi doreşte să găsească un loc de muncă după preferinţele sale.

Mesajul lui Bogdan pentru cadrele didactice şi elevii din liceul nostru este următorul: „Dragi profesori, vă mulţumesc din suflet pentru răbdarea pe care aţi avut-o cu noi pe parcursul celor patru ani pe care i-am petrecut alături de dumneavoastră! Vă urez să aveţi mulă sănătate şi putere cu generaţiile care vor veni după noi, pentru că noi am fost cuminţi în comparaţie cu ei, indiferent de cât de neserioşi sau indisciplinaţi credeaţi că suntem.

Iar voi, elevii, ascultaţi de oamenii de la catedră; aşa cum noi ne schimbăm, şi tinerele generaţii de profesori se vor schimba. Profitaţi de cei ce vă sunt dascăli acum, copiii voştri nu vor avea parte din păcate de asemenea oameni minunaţi! Oameni ca noi le vor preda copiilor voştri, aşa că ţineţi-vă bine!”

Felicitări tuturor absolvenţilor claselor a XII-a şi vă dorim mult succes la examenul de bacalaureat!

SZABO PAULA szabopaula12@gmail.com, BOGDAN HEREDEA b_heredea@yahoo.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: