Cariera ideală în cinci minute!

Unii ştiu exact pe ce drum vor merge mai departe,  în timp ce alţii nu par decişi.  Poate ai lucrat într-un domeniu ani la rând şi cauţi să te lansezi în ceva diferit,  dar nu dibuieşti ce ai vrea cu adevărat.

Cu toţii vrem să ne găsim chemarea cât mai rapid în viaţă şi sa fim fericiti pana la adanci batraneti.  Daca esti preocupat de acest gând,  mai jos vei gasi niste idei care-ţi pot uşura munca.

Orice ai decide sa faci,  asigura-te ca iti va face placere.  Fii stapan pe gandurile tale si fa un scop din ideea ca parasirea asternuturilor dimineata nu va fi cel mai crunt lucru.

Nu este atat de dificil precum pare. Aseaza-te,  aduna-ti gandurile,  meditand la lucrurile care iti aduc primavara in suflet,  si scrie-le pe hartie.  Cand iubesti ceea ce faci,  cu siguranta te va ajuta sa treci de zilele proaste.

 

Găseşte-ţi un mentor!

A avea un mentor este extrem de benefic in incercarea de a-ti da seama ce cariera este ideala pentru tine; ar putea sa te ajute sa-ti duci cariera spre noi orizonturi. Este ca si cum ai avea un sine cu care sa vorbesti despre acest drum si sa te asiguri ca esti pe cel potrivit

Cand intalnesti o cariera care te atrage, exploreaza diferite companii si persoane pentru a vedea daca poţi sta in umbra pentru cateva zile. Asta iti va oferi o idee mai clara asupra a ce vei face in aceasta linie de productie.

 

Opţiuni de nişă

Exista cariere populare pe care cu totii le stim, precum cele de profesor, doctor, avocat etc. Pentru unii aceste decizii nu reprezinta apogeul intereselor. Exista mii si mii de joburi, multe fiind neauzite de catre noi pana acum. Arunca o privire la joburile neobisnuite de pe site-ul Business Insider.

 

Stagii de practică

Daca esti flexibil, un stagiu de practica este un mod minunat de a primi educatie de prima clasa in domeniul in care vrei sa profesezi. Mai departe, cand practica se apropie de sfarsit, s-ar putea sa bifezi un job full-time. S-ar putea sa te ajute sa realizezi ca ti-ai gresit cariera, dar partea buna este ca acest stagiu de practica aduce ceva pozitiv din ambele directii.

Altfel spus, te va ajuta sa-ti cladesti conexiuni si iti va face cunostinta cu persoane care te pot sfatui referitor la cariera si jobul tau.

Read the rest in Paperless

ALEXANDRU TRIP

image001

ALEXANDRU TRIP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: