Michael Jordan nu ştie baschet, Disney n-are imaginaţie, Oprah habar n-are de televiziune

Trăim într-o societate obsedată de realizări, care se grăbeşte să pună eticheta de „talentat” tuturor celor care au realizat ceva cât de cât remarcabil.

Oamenii de succes sunt adesea descrişi ca fiind supraumani, născuţi cu abilităţi magice, fapt care îi diferenţiază de restul populaţiei. De exemplu, actorilor premiaţi li se spune că sunt talentaţi, la fel ca oamenilor care au succes în afaceri. Dacă persoana în cauză este tânără, cel mai probabil are exact aceeaşi etichetă, de „talentat”.

Masa-media nu este interesată de efortul sau munca pe care trebuie să-l depună persoanele pe care le considerăm talentate, înainte de a-i vedea reuşitele. Societatea judecă oamenii după rezultate, presupunând că talentul este înnăscut şi că nu trebuie sa mai depună eforturi pentru a obţine ceva măreţ.

 

Adevărul despre efort

Chiar dacă mass-media te-ar face să crezi altceva, munca grea chiar atrage talentul. Când întâlneşti sau auzi despre o persoană de succes e uşor să crezi, iniţial, că sigur s-a născut înzestrată, dar în realitate există numeroase exemple de oameni celebri care s-au bazat pe efort.

De exemplu, legendarul baschetbalist Michael Jordan a fost dat afară din echipa de baschet a liceului, dar el a continuat să joace, ajungând unul dintre cei mai mari sportivi ai tuturor timpurilor.

Pionierului filmului de animaţie, Walt Disney, i s-a spus că „nu are idei originale” şi că este „lipsit de imaginaţie” de către ziarul care l-a concediat, iar Oprah Winfrey a fost odată sfătuită că nu este potrivită pentru televiziune.

Aceste istorisiri dovedesc faptul că nu toate persoanele de succes ating imediat celebritatea. Este vorba despre efort şi perseverenţă care, într-un final, sunt răsplătite.

ioana vasile

Foto: arhiva personală Ioana Vasile

Administrează-ţi talentul!

Este adevărat că suntem unii mai buni decât alţii în anumite domenii, dar efortul depus este cheia succesului. Exista câţiva paşi pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ţi atinge adevăratul potenţial.

Read the rest in Paperless

IOANA VASILE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: