VIDEO-INTERVIU: Compozitor într-o lume ideală. Plus AUDIO

Adrian Gagiu, biolog de profesie, în timpul liber este compozitor de muzică clasică. Această pasiune s-a născut pe când avea doar 14 ani.

 

Totul a luat amploare când copilul Adrian Gagiu a început să își imagineze sute de lucrări, care cu timpul l-au ajutat să își dezvolte memoria auditivă. Desigur, sutele de lucrări s-au dovedit a fi prea multe și greu de păstrat în interior, ceea ce a condus la realizarea primelor schițe.

Între meseria de biolog și pasiunea față de muzica clasică, domnul Gagiu recunoaște că se împarte foarte greu. Ambele aparțin unor lumi total diferite, care necesită timp pentru a le desăvârși, fiecare dintre ele.

Domnul Gagiu a avut oportunitatea de a alege între meseria de biolog și cea de compozitor. A decis ca principala sa specialitate să fie cea de biolog, decizie care i-a adus atât câștiguri, cât și pierderi. Prin alegerea acestei meserii, domnul Gagiu are o posibilitate mai mare de-a avea un serviciu stabil și de asemenea de-a fi plătit.

Chiar dacă dânsul beneficiază de toate aceste lucruri, într-o lume ideală și-ar fi folosit timpul compunând muzică clasică.

Adrian Gagiu ne-a dezvăluit o mică parte din artiștii lui preferați, de diverse genuri: din muzică cultă: Beethoven, Bach, Mozart, Handel, Schubert, Brahms; muzică electronică: Klaus Schulze, David Parsons, Vangelis; muzică pop: ABBA, Enya, Maywood, Belinda Carlisle, Roxette; muzică rock: Pink Floyd, Phoenix, Heart, Texas, Dire Straits; din folclor: frații Petreus, Grigore Leşe, Ioan Bocșa.

New Image

Adrian Gagiu ne-a răspuns la mai multe curiozități legate de muzica clasică, pe care le puteți descoperi din materialul video.

De asemenea, domnul Gagiu ne-a încântat cu dezvăluirea unor piese recente.

reporteri: DALIA ŢIGAN dalia.tigan15@gmail.com, ANDREEA MOZA mozaandreea25@gmail.com

filmare şi editare video: EMANUEL GAVRILĂ emanuelgavrila430@yahoo.com

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: