AR: Realitate augmentată pentru toţi

Este evident că avansul tehnologic în secolul acesta este incredibil de rapid şi impredictibil. În fiecare an apar invenţii noi, gadget-uri noi, cu simplul scop de a ne face viaţa mai uşoară. Una dintre aceste tehnologii este realitatea augmentată.

IMG_2825

Foto: arhiva personală Andrei Puchianu

Probabil vă întrebaţi ce este această „realitate augmentată” – sună ca un lucru luat dintr-un film sci-fi, dar este cât se poate de reală. Pe scurt, realitatea augmentată (AR, din engleză, Augmented Reality) aduce un strat virtual  realităţii în care trăim.

Unul dintre cele mai bune exemple de realitate augmentată e celebrul joc Pokemon Go, unde imaginile virtuale se suprapun planului hărţii reale.

Realitatea augmentată poate fi folosită şi în alte domenii în afară de entertainment, unde poate avea diferite utilităţi suplimentare cu care ne putem obişnui şi chiar putem devein repede dependenţi de ele. Cel mai probabil, această tehnologie va devein repede un trend al următorilor ani.

Desigur, AR-ul poate fi folosit şi în scopuri educaţionale, în agenţii imobiliare sau chiar preview-uri la viitoarea ta casă. Folosind camera tabletei sau a smartphone-ului, printr-o aplicaţie dedicată, poţi să îţi vezi casa înainte de a fi construită la o scară 1:1. Acesta este doar un exemplu din multe altele, care se dezvoltă chiar în momentul actual.

ANDREI PUCHIANU

Read the rest in Paperless

andrei-puchianu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: