MARIA PAŞCALĂU: Fotograf din tată-n fiu

De această dată am avut deosebita plăcere de a discuta cu unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi din Timişoara şi nu numai, mai exact cu Gabriel Szofran, managerul firmei de filmări evenimente Szofran Media.

image001

Sursă foto: arhiva personală Gabi Szofran

Gabi este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din Timişoara. După terminarea facultăţii a urmat studiile masterale, specializarea Jurnalism Sportiv.

Prima persoană care l-a îndemnat să aleagă meseria de fotograf a fost tatăl său, care a fost şi acesta fotograf, în perioada 1988-2007. Pe vremea când era mic, Gabi  participa la nunţi alături de tatăl său. Atunci când acesta l-a îndemnat să devină fotograf, el a spuscă nu îşi doreşte cu niciun preţ să urmeze această carieră.

Din punctual lui de vedere, meseria de fotograf este foarte frumoasă, deoarece presupune contact cu foarte multă lume. El fiind zodia Gemeni, îi place foarte mult să interacţioneze cu lumea şi să călătorească. Încearcă să fie mereu cu zâmbetul pe buze, indiferent de situaţie. Crede că cea mai mare bogăţie a unui om este familia.

În plan professional, face ceea ce îi place, îşi iubeşte meseria şi îşi doreşte să facă acest lucru cât mai mult timp posibil.

Din anul 2013 a luat naştere propria lui firmă de filmări evenimente. În anul 2010, când şi-a început cariera, echipa sa se numea „Filmări de poveste”. La început a lucrat cu actuala lui soţie, Aida, dar treptat-treptat Szofran Media a început să prindă contur. În prezent, Szofran Media numără şase membri: Gabi Szofran, Eugen Nicoară, Sergiu Procopiuc, Zoli Bodo, Miron Alexandru şi Iulian Olariu.

Szofran Media Official

Pe Gabi îl bucură foarte mult colaborările cu marii artişti ai României. Spre exemplu, de pe vremea când era la liceu asculta şi era mare fan al îndrăgitei interprete de muzică popular Andreea Voica. Anii au trecut, el a rămas acelaşi fan şi nu şi-a imaginat niciodată că va veni vremea când îi va filma videoclipurile Andreei Voica.

Una din cele mai fericite zile ale lui a fost aceea când a filmat videoclipul piesei Mândra mea fată de şcoală, piesă interpretată de către AndreeaVoica.

image002

Gabi alături de Andreea Voica şi de formaţia acesteia, la filmarea piesei „Mândra mea fată de şcoală” (Sursă foto: arhiva personală Gabi Szofran)

Pe această cale ţine să îi mulţumească atât doamnei Andreea, cât şi soţului acesteia, maestrului Deian Galetin, pentru tot ceea ce au făcut pentru el.

Întrebându-l ce îl impresionează cel mai mult la o nuntă din Banat, el mi-a răspuns că nunta tradiţională bănăţeană are loc cu precădere în judeţul Caraş-Severin. De exemplu, la o nuntă din localitatea Verendin, în inima Banatului de munte, acasă la gugulani, el filmează de trei ori mai mult decât în Timişoara. Indiferent de timpul petrecut la o nuntă, pentru el este esenţială omenia şi respectful oamenilor din acea zonă.

Pentru viitor, Gabi îşi doreşte să se perfecţioneze cât mai mult, deoarece el se bazează pe proverbul „Omul cât trăieşte învaţă”.

MARIA PAŞCALĂU

maria pascalau

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: