GEORGIANA BERINDE & CASIAN FĂŞIE: Bianca a cântat la Consulatul României

Bianca Popa este o tânără oradeancă în vârstă de 15 ani, care în prezent studiază la Liceul de Arte (clasa a X-a), cântăreață de muzica populară dar și ușoară, care de puţin timp a câștigat in cadrul concursului Florile Ceahlăului premiul 1, categoria ( 15-19 ani), și Premiul pentru cel mai autentic costum, premiu înmânat în direct în cadrul emisiunii Favorit TV.

bianca pop

Bianca Popa

Am avut ocazia de a purta o discuție interesantă cu Bianca, in care aceasta ne-a povestit despre domeniul muzical, planuri de viitor si experiența sa avuta in urmă cu patru ani la binecunoscuta emisiune de talente Next Star, in care a ajuns pana in finală.

 

REPORTERI: Cum e viața în afara scenei? Cum sunt jurații ? Cum se comporta ceilalți concurenti ai emisiunii?

BIANCA: Jurații, din punctul meu de vedere, nu sunt chiar așa de prietenoși precum par. Cei de la Next Star si cei de la majoritatea emisiunilor de genul sunt plătiți ca sa facă show si sa distreze intr-un fel publicul si telespectatorii, in scopul creșterii rating-ului emisiunii. Cât despre concurenti, având in vedere ca in urmă cu patru ani toti eram niste copii, ne ințelegeam de minune. Bineinteles, vremea trecand, acum cand particip la concursuri prin tara, apare oarecum o invidie între concurenti, mai ales ca unele concursuri ofera si premii in bani.

 

REPORTERI: Ai avut emoții cand ai pășit pentru prima data pe scena emisiunii Next Star?

BIANCA: Da, am avut emoții, cum sunt de astfel de fiecare dată cand mă prezint in fata unui public, dar atunci mai cu seamă, stiind ca emisiunea a fost transmisa national.

 

REPORTERI: În prezent, in ce consta pregatirea ta?

BIANCA: Pregătirea muzicala in domeniul vocal este un subiect destul de sensibil; daca studiezi prea mult, exista riscul aparitiei răgușelii și oboselii vocale. De aceea trebuie sa incep pregatirea pentru un concurs cu cateva luni inainte, aproximativ o luna – două. Aceasta pregatire o fac sub indrumarea doamnei mele de canto, Bonțiu Aurica, fara de care nu aș fi ajuns așa de departe. Astfel, pregatirea vocala nu este doar cantatul propriu-zis, asa cum cred unii, exista o tehnica speciala de respiratie, trebuie sa petreci mult timp ascultand melodiile pe care urmează sa le interpretezi, si abia apoi sa le cânți.

 

 

REPORTERI: La ce instrumente mai cânți, in afara de voce, care este „instrumental” cel mai bland, cald si expresiv? Care este instrumentul care ti-a captat cel mai mult atentia?

BIANCA: Viata mea, facand abstractie de emisiunea Next Star, este una obișnuita, dar incarcata. Studiez multe instrumente, prin exercitiu zilnic – pian, clarinet, fluier, nai, acordeon. Instrumentul care mi-a patruns străfund in suflet este pianul, acesta fiind cel mai special pentru mine.

 

REPORTER: Cu ce te ocupi in timpul tău liber? 

BIANCA: Pe langa muzica, merg la Detasamentul Elevilor Voluntari Oradea, unde de asemenea cant la clarinet la parade si defilari. Imi place sa citesc romane sau carti istorice; cand am mai mult timp liber, pictez tablouri sau schitez ceva in creion. Cand am inspiratie, compun poezii, unele literare sau altele cu limbaj popular, pe care le folosesc in piesele mele personale. Alteori sunt invitata sa cant in diverse locuri la evenimente, festivitati, zile comunale etc.

 

REPORTERI: Ai mai participat la alte concursuri? Dar in afara tării?

BIANCA: Da, am participat la multe alte concursuri in tara, unde am obtinut locurile 1, 2, 3 si la concursurile Tinere Sperante – Gherla, Floare de Lotus – Oradea și Vâlcea, plai de cânt și dor – Vâlcea, am obtinut Marele Premiu. In luna august si septembrie am fost in Republica Moldova (Chisinau si localitatea Costești, raionul Ialoveni) sa cant cu ocazia sarbatoririi Limbii române, iar in 29 noiembrie am fost in Ungaria (Gyula) la Consulatul României, sa cant cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

 

REPORTERI: Ce planuri ai pe viitor?

BIANCA: În viitorul apropiat, vreau sa răman pe calea cunoasterii muzicii si sa intru la o facultate buna, precum Facultatea de Muzica Bucuresti sau Facultatea de Muzica Militara Bucuresti, unde as putea studia in continuare arta muzicală.

Muzeu cu costume populare

Acesta este un costum din judetul Argeș, zona Câmpu-lung Muscel.

Costum din judetul Argeș, zona Câmpulung Muscel, una din piesele din colecţia Biancăi Popa

„Pe lângă acest obiectiv, aș mai dori să-mi deschid un muzeu în care vor fi expuse costume populare din întreaga Românie, cu informaţii despre acestea, precum: vechime, zona de provenienţă etc. În prezent am reuşit să colecţionez 25-30 de costume, unele fiind astfel cumpărate sau lăsate moştenire”.

au consemnat GEORGIANA BERINDE şi CASIAN FĂŞIE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: