ADRIANA ŞTIUBE: Bisericile de lemn din Ţara Beiuşului în etapa naţională

Vineri, 23 martie 2018, un echipaj al Liceului Onisifor Ghibu, format din colegii noştri, Andrei Oros (clasa XI D), Raul Bejinaru si George Pojega (clasa XI A), au participat la faza judeţeană a Concursului Naţional „Cultură şi Civilizaţie în România” cu proiectul „Bisericile de lemn din Ţara Beiuşului – Tezaur arhitectural al judeţului Bihor”.

29680712_1888571937850767_1448267288_o

Pe lângă echipa liceului nostru, au participat alte două şcoli: Colegiul Tehnic din Vadu Crişului şi Liceul Teoretic Aurel Lazăr din Oradea.

Concursul „Cultura si Civilizatie in România” are un caracter interdisciplinar si este organizat si finantat de catre M.E.N. Concursul cuprinde doua probe:

  1. o proba teoretica; aceasta consta in alcatuirea unui portofoliu de maximum zece pagini, care cuprinde prezentarea scrisa din perspectiva teoretica a temei alese (analiza istorică, lingvistică, etnografică, sociologică, religioasă), cu evidenţierea aspectelor de interculturalitate;
  2. o proba practica, presupunând sustinerea temei alese prin diferite mijloace: grafice, audio-vizuale, obiecte etc.; proba practica se continua apoi cu descrierea proiectului de conservare propus de fiecare echipaj, proiect ce trebuie sa contina date concrete referitoare la etapele şi derularea sa în timp.

coperta (1)-001

Raul, George si Andrei au reusit sa castige concursul, adica au obtinut locul I la faza judeteana, si astfel s-au calificat la faza nationala, care va avea loc in luna iunie la Galaţi.

Andrei Oros (XI D) este foarte multumit de reusita sa si a echipei sale: „Ne asteapta foarte multa munca, dar suntem determinati si nerabdatori, deoarece tot ceea ce facem este din pasiune, placere si apreciere pentru valorile de patrimoniu ale judetului nostru”.

George Pojega (XI A) ne-a istorisit o intamplare… bizara: „Simteam ca vom pleca cu locul I de la concurs! Cand am extras biletele pentru ordinea in care echipele participante urmau sa-si prezinte proiectele, eu am extras biletul cu numarul 1”.

De asemenea, si Raul Bejinaru (XI A) ne-a marturisit ca este foarte bucuros de rezultat si asteapta cu nerabdare etapa nationala.

29634516_1888571871184107_918511821_o.jpg

Îi felicităm pe cei trei şi le urăm multă baftă în continuare! Asteptam să vă vedem în vară!

ADRIANA ŞTIUBE

ADRIANA STIUBE

ADRIANA ŞTIUBE

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: