Elevii hard-core, o provocare pentru mine ca profesor

Vlad Dem m-a luat prin surprindere din prima oră de curs din septembrie.

În momentul în care și-a deschis gura, a trebuit să mă concentrez câteva minute ca să fac două lucruri deodată: să continui ora ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și în același timp să mă uimesc de această apariție neașteptată – o voce singulară, un discurs impecabil într-o engleză de american nativ și o abordare marcă proprie a temei pe care o discutam.

Până în ziua de azi continuă să mă uimească, în special la speaking, unde demonstrează o luciditate fantastică și o argumentare ireproșabilă în discursul său, pe teme de discuție cu greutate.

Partea fascinantă e că Vlad nu provine din vreo clasă de elită dintr-o școală de top unde să se fi pompat engleza în el. Este propria sa creație, rezultatul pasiunii sale și al talentului său. De ceea ce a avut nevoie în plus pentru succesul la olimpiadă a fost engleza academică, pe care a asimilat-o foarte rapid. Thank God!

Vlad este unul dintre elevii hard-core din clasa a IX-a C – și nu puțini la număr, țin să precizez – care face ca fiecare oră de curs să fie pentru mine o provocare. Cu trei băieți din IX C și cu Adelina din IX A am lucrat mult, foarte mult înainte de județene, și trebuie să spun că fiecare în parte este o sclipire: Adelina Covaci, Alex Lascu și Remus Murg, pe lângă Vlad. Patru personalități cu totul diferite, patru talente fantastice. Oricare din ei poate fi viitor olimpic național. Cel puțin la engleză. Respects!

Lui Vlad țin să îi aduc aminte, în special pentru viitor, de cuvintele unui geniu: Genius is only 1% inspiration and 99% perspiration. La Constanța îi doresc să obțină un rezultat pe măsura talentului.

Îi transmit ceea ce i-am mai spus deja: Stay low-key! You will shine anyway!

Prof. LUMINIŢA DUBĂU

dubau luminita

Prof. LUMINIŢA DUBĂU

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: