ROXANA BAR & SAMUEL VAIDA: Al doilea Fond Ştiinţescu

A trecut aproximativ un an de când liceul nostru se bucură de o imprimantă 3D. Anul acesta, ajutaţi de un al doilea Fond Ştinţescu, câțiva elevi, împreună cu un profesor, vor crea alte şase proiecte.

robotica

Laboratorul de informatică. Sursă foto: arhiva logopaper

Proiectele vor consta in cinci roboti si un curs de robotica pentru copii. Mai exact, un line follower, o drona, un brat robotic, un tanc teleghidat in miniatura, un maze bot si cursuri de robotica pentru copii, sustinute de domnul profesor de informatică, Sándor Lukács.

Piesele necesare pentru acesti roboti vor ajunge in decursul lunii urmatoare, iar structura robotilor va fi facuta cu ajutorul imprimantei 3D.

Anul trecut, la un concurs organizat de Robot Challenge in Lotus Center, elevul Catalin Mocean din clasa a X-a C a incercat sa participe cu un robot creat din fonduri proprii, dar a fost prea greu, robotul a luat locul 16 din 31. Catalin s-a ambitionat sa creeze un robot mai bun; împreună cu colegul sau, Lucuta Dacian, a decis sa creeze doi roboti, un maze bot si un line follower. Ideile pentru cei doi roboti au aparut de la concursul de anul trecut. Ei nu vor aceasta realizare in scop personal; ei creeaza robotii, ii perfectioneaza, iar mai apoi ii invata si pe altii.

Andrei Oros din XI D se ocupa de construirea unei drone. Acesta ne-a spus ca programarea si construirea vor fi invatate pe parcurs.

Bratul robotic va fi construit de catre Stelian Furtos, elev in XI C, impreuna cu echipa sa. Ideea acestui robot a aparut de la fratele sau. Bratul robotic va fi programat sa se miste cu ajutorul platformei Arduino.

ROXANA BAR, SAMUEL VAIDA

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: