VANESA DIBARŢ & SALOMEEA GURĂU: Un DJ iubit de oameni

Probabil toată lumea a auzit de DJ Sheery, pe numele său Șerban Monenciu, aceasta fiind unul dintre cei mai cunoscuți Dj din Oradea. Șerban ne-a povestit despre cum se distrează lumea din Oradea, cum e să fii un DJ cunoscut și despre muzica de la radio.

FB_IMG_1516271353263

ȘERBAN MONENCIU

REPORTERI: Povestește-ne cum ai ajuns sa fii unul dintre cei mai cunoscuți DJ din Oradea.

ȘERBAN MONENCIU: Prin multă muncă, devotament, am fost și sunt sociabil cu clienții și publicul, prin implicarea directă într-un eveniment – că e majorat, nuntă, botez sau orice alt eveniment, îl tratez cu cât se poate de multă seriozitate, ca sa iasă bine.

 

REPORTERI: Care e prima ta amintire ca DJ?

ȘERBAN MONENCIU: Prima mea experiență… am fost la un majorat în urma cu zece ani, cu tot calculatorul, monitor, tastatură unitate. Aveam patru boxe in trei feluri făcute de mine, fără jocuri de lumini și a ieșit atât de bine că am mai fost solicitat de încă cinci persoane de la majoratul respectiv! Acesta a fost primul eveniment oficial, dar înainte eram DJ într-un club din afara orașului.

REPORTERI: Ce-ai fi făcut la fel de bine profesional dacă nu ai fi urmat actuala carieră?

ȘERBQN MONENCIU: Întotdeauna am fost atras de microfon, dar neavând voce necesară, nu puteam progresa într-o carieră de cântăreț, așadar aș mai fi optat pentru cariera de prezentator radio-TV. Pe care cu siguranță aș fi făcut-o fel de bine.

 

REPORTERI: Cât de bine se câștigă în această meserie?

ȘERBAN MONENCIU: Nu pot spune că nu se câștigă, se câștigă în funcție de cât de bine știi să îți faci treaba care rezultă din evenimentele pe care le ai de-a lungul anului; cu cât prinzi evenimente mai importante (nunți, petreceri de firmă etc.), cu atât mai bine.

 

REPORTERI: Cum ți se pare viața de noapte din Oradea?

ȘERBAN MONENCIU: Viața de noapte în Oradea, ca idee de cluburi și nu evenimente private, în comparație cu alte orașe mari din România e mai inactivă; de exemplu, in Cluj „distracția “ începe de luni, terminându-se sâmbătă, pe când noi, orădenii începem de joi până duminică. De altfel, nu ducem lipsa de tineri, așa că am putea fi puţin mai activi din punctul meu de vedere, iar ca public poate suntem câteodată prea pretențioși ca gen de muzică.

 

REPORTERI: Cum simte un DJ publicul său?

ȘERBAN MONENCIU: În primul rând, ca sa simți publicul trebuie să fii cât se poate de sociabil de la începutul evenimentului, pentru a crea un fel de relație de prietenie între public și DJ, le zâmbești, stai la mici discuții, vorbești cu oricine e dispus să îți spună câte ceva, aflând astfel tot felul de informații despre ce fel de public ai și ce fel de gen muzical ar prinde la cheful respective. Pe de altă parte, pe genul muzical pe care se face cea mai multă gălăgie ca și atmosferă, acela trebuie clar accentuat.

 

REPORTERI: Dacă ar fi să alegi cel mai sincer gen muzical, care ar fi acela?

ȘERBAN MONENCIU: Ca gen muzical nu pot să spun că am unul preferat, depinde mult de starea mea de spirit, de împrejurările în care ascult genul respectiv, ascult de la manele la soft rock, la populară, orice sună bine, asta fiind o părere personal; la evenimente nu depinde de mine, ci de publicul pe care îl am, încercând să mă pliez cât se poate după ei, să iasă evenimentul bine.

LOCURI DE MUNCĂ ÎN ORADEA

În această săptămână sunt disponibile posturi de informatician

computer programmer

Lista completă a locurilor de muncă disponibile se găsește la adresa http://www.locuridemuncabihor.ro/component/jsjobs/job/listjobs/cat-itinternete-commerce-13?Itemid=435

 Aceste informații sunt centralizate și actualizate săptămânal, în fiecare joi, de AJOFM BIHOR.

REPORTERI: Ce părere ai despre muzica difuzată la radio astăzi? Mulți critică faptul că e comercială și lipsită de substrat.

ȘERBAN MONENCIU: Muzica comercială te ajută mult la începutul petrecerii, să aduci lumea pe ringul de dans, datorită faptului că o melodie care e la modă sau așa-zis hit de vară, pe care îl știe publicul fredona, efectiv se simt mai în largul lor in a se ridica de la masa și a veni la dans doar pentru simplul fapt că melodia respectivă e la modă sau e hit de moment și lumea știe fredona refrenul respectiv; altfel te simți pe ringul de dans când știi refrenul la o melodie. Dacă e și gașca ta cu tine pe ring pe aceeași melodie, cu atât mai bine. Mix-urile sau melodiile necomerciale prind mai bine după un anumit stadiu al petrecerii, când lumea deja e obișnuită cu atmosfera.

 

REPORTERI: Un sfat pentru orădenii care vor să asculte muzică bună și să se distreze?

ȘERBAN MONENCIU: Orădenii care vor să se distreze nu au decât să lase inhibițiile acasă atunci când se duc la o petrecere privată și să fie dispuși să încerce pe ringul de dans și melodii care nu sunt așa de cunoscute, dar care au beat bun. În mare parte Oradea se distrează foarte mult pe manele, când le schimbi genul, se formează așa numită „pauza de țigară“. Câteodată trebuie să conștientizăm că poate careva din prietenii noștri de la petrecerea respectivă au cerut genul respectiv de muzică, lucru care ar trebui respectat, prin simpla prezenţă pe ringul de dans.

 

REPORTERI: Cum te pot contacta viitorii clienți?

ȘERBAN MONENCIU: Viitorii clienți mă pot contacta telefonic la numărul 0751083021 sau pe pagina de Facebook Dj Sheery Sonorizari Evenimente. Vă pup și ne auzim la chefuri!

Foto: arhiva personală Șerban Monenciu

au consemnat VANESA DIBARŢ ȘI SALOMEEA GURĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: