ANDREEA RAITA & LARISA FETINCA: ,,Revizorul” backstage

Piesa ,,Revizorul”, pusă în scenă de Şerban Borda, care este actor la Teatrul ,,Regina Maria”, a ajuns la a treia reprezentație. Spectacolul a avut loc în 9 decembrie, de la ora 18:00, la Sala Florica Ungur, şi s-a jucat cu sala plină.

material 1

Părinții micilor actori ocupau primele două rânduri, iar o profesoară de la Colegiul Național Iosif Vulcan, doamna Angela Ile, a adus o întreagă clasă.

Am dorit să împărtăşim cu voi câteva lucruri pe care nu le-ați văzut, care țin de pregătirea piesei.

Ca în alte situații (,,Visul unei nopți de vară”, ,,Bolnavul închipuit”, ,,Doctor fără voie” şi multe altele), noi, tinerii, ne alegem rolurile. Domnul Borda alege repertoriul – de obicei, comedii, pentru a atrage copiii, dar şi pentru că acestea sunt mai agreate de public.

În ceea ce mă priveşte (Andreea), mi-am ales singură rolul de Soția primarului; erau libere „posturile” de mamă şi fiică şi am preferat-o pe prima. Colega mea, Sara Lăzău, a preluat postura fetei. În general, pentru fiecare rol există dubluri care joacă prin rotație. Eu fac teatru aici de trei ani și înainte am luat câteva lecții de la actrița Angela Tanko.

Fotografii din spectacolul „Revizorul” de Nikolai Gogol, în regia lui Şerban Borda

Cât despre mine (Larisa), mie mi s-a oferit rolul de Nevastă a lăcătuşului, deoarece am venit mai târziu la cursul de actorie, iar după ceva timp am fost distribuită pe rolul de Director al spitalului. Eu din clasa a IX-a fac actorie, dar doar din a X-a am început să fac cu Şerban Borda, înainte fiind pregătită de Elvira Platon Râmbu.

La repetiții ne distrăm foarte mult, mai ales că noi modelăm personajele împreună cu Şerban, venind cu idei pentru mişcarea scenică. Şerban ne ascultă întotdeauna sugestiile.

Cei care doresc să intre în compania de teatru a lui Şerban Borda sunt aşteptați să vină la repetiții şi să vadă dacă fac față şi dacă le place.

Cei mai tineri actori din distribuția „Revizorului” au în jur de 6 ani: Antonia, Rania, Maia.

 

Următorul nostru spectacol va avea loc în 15 decembrie 2017, apoi în 16 şi 17 decembrie, la Sala Florica Ungur, de la ora 18:00.

Vă aşteptăm cu drag!

ANDREEA RAITA, LARISA FETINCA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: