„Semnele Cerului” în premieră la Ghibu

În urmă cu un an, la inițiativa unui profesorului Alexandru Sanislav, talonat de o elevă a Colegiului Național Mihai Eminescu, Andreea Mălan, a luat naștere proiectul numit „Semnele Cerului”. Programat să se desfășoare pe durata unui an, acesta a ajuns la ora bilanțului. 

afis Semnele Cerului - prof. Al. Sanislav

Realizat cu o finanţare obținută prin Bursa Talentelor, proiectul a reunit elevi si profesori din cinci licee orădene. Profesori de limba româna, arte plastice si religie din aceste licee, au coordonat cercuri de etnografie, cu elevi pasionați de semne si înscrisuri tradiționale românești, pe care le-au transpus pe ii  şi bâte românești, asemeni strămoşilor lor. Bilanțul acestui prim an de meșteșuguri cu fete si feciori se va realiza sub forma evenimentului „Semnele Cerului”, urmează să se desfășoare în sala festiva a Liceului Onisifor Ghibu Oradea, marți, 12 decembrie, de la ora 12:00.

Evenimentul va fi moderat de criticul de artă RAMONA NOVICOV. Printre invitați se numără reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Fundației Comunitare Oradea, sponsor principal, si ai conducerii celor cinci licee.

Printre vorbitori se va număra si HARRIS WALLMEN, jurnalist, artist plastic si maestru de kyokushin, antrenorul lotului național; acesta este si knife maker, care se inspira in modelele sale si din liniile geometrice ale obiectelor tradiționale.

Întregul eveniment va fi transmis în streaming live pe canalul YouTube dedicat al elevilor de la secția de jurnalism a Liceului Onisifor Ghibu.

Proiectul „Semnele Cerului” a fost posibil graţie finanțării Fundației Comunitare Oradea.

Kogayon Studio este sponsorul responsabil de identitatea vizuală a  „Semnelor Cerului”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: