LARISA BĂRCUI & CASIAN FĂŞIE: Pasionaţi de serialele americane

În ziua de azi, tot mai mulţi tineri sunt atraşi de serialele americane, precum Supernatural, Lucifer, 13 Reason Why, American Horror Story, Riverdale, Game Of Thrones, Teen Wolf, Stranger Things, The Originals, The Walking Dead, Pretty Little Liars şi multe alte seriale de genul thriller, horror, SF, acţiune, mister sau teen drama. Dar de ce ne plac atât de mult serialele americane? 

FILM01

Foto: Larisa Bărcui

Majoritatea sustin ca vizionarea serialelor ajuta la invatarea limbii engleze sau a altor limbi straine sau ne arata cum sa ne descurcam in anumite situatii ale vietii.

Serialele sunt o modalitate foarte buna de a ne relaxa sau pentru a ne lua uneori gandul de la problemele din viata reala. In momentul in care urmaresti un serial captivant si pe gustul tau, te transpui in povestea acestuia si traiesti emotiile alaturi de personajele tale preferate – trebuie sa existe momente de suspans, drama, dar si momente amuzante care sa relaxeze privitorul.

Unii sunt de parere ca in anumite situatii din seriale ne putem regasi si noi si uneori se aseamana mult cu viata reala – asta, desigur, depinzand si de genul serialului.

Uneori un serial poate sa ofere o alta perceptie asupra lumii inconjuratoare in functie de tema acestuia, unele seriale avand teme foarte controversate.

Foarte multe seriale sunt inspirate din carti sau romane, ceea ce poate confirma inca o data ca serialele sau filmele nu sunt mai bune decat cartile. În ciuda acestui fapt, multi tineri aleg o ecranizare de tip serial decat sa citeasca o carte.

Unul dintre cele mai recomandate site-uri web distribuitoare de seriale si filme este Netflix.

În momentul în care termina un  serial care le-a placut, majoritatea simt ca au dus o sarcina la bun sfarsit si se simt impacati ca au aflat deznodamantul, acela fiind cel mai asteptat pe tot parcursul serialului, dar simt si un fel de tristete.

In concluzie, serialele americane sunt iubite de tot mai multi adolescent, deoarece sunt relaxante, se poate invata din ele si le ofera sansa de a se transpune intr-o alta lume, chiar daca pentru o perioada scurta de timp.

LARISA BĂRCUI, CASIAN FĂŞIE

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: