DENISA MEHESZ & GEORGIANA NEGRU: Cosmetica și make-up 2 în 1!

„Noi, cosmeticienele, suntem specializate pe îngrijirea și înfrumusețarea pielii. Profesia de cosmetician cere îndemânare și mult tact”, ne-a spus Florina Buda, specializată în cosmetică și make-up.

„Am urmat facultatea de pedagogie, dar mi-am dat seama că nu e de mine. Am stat să mă gândesc, dintodeauna mi-am dorit sa fiu cosmeticiana, de mica mi-a plăcut sa ma aranjez, sa fiu frumoasa si prin această meserie – mă gândeam eu – aveam ocazia sa ajut și alte femei.

Apoi, cu sustinerea sotului meu, am făcut un curs de 6 luni pe domeniul cosmetica, am mers la nenumărate seminarii, iar inainte sa imi încep activitatea într-un salon de înfrumusețare am  fost ucenica unei cosmeticiene cu experiență. Asta se întâmpla pe când aveam 23 de ani, adică cu vreo şapte ani in urma.

In această meserie nu contează doar cursurile, trebuie sa îți si placa – sa ai mână, cum s-ar zice.

La început mi-a fost destul de greu, am investit mult in cosmetice și în cursuri. E destul de greu până începe lumea sa te cunoască.

Acestea, cred eu, ar fi minusurile.

Pe langa cosmetică, sunt specializată și în make-up. M-am apucat acum doi ani și jumătate. Trebuie să ai multa răbdare, insa mie îmi place foarte mult; când machiez, mereu îmi zic că trebuie să iasă perfect, deoarece vreau sa-mi vad clientele cat mai mulțumite de munca mea.

Se mai întâmplă să am de-a face cu cliente dificile, mi s-a întâmplat să machiez de doua ori o persoană (adică a trebuit să o demachiez și să o machiez inca o dată), desi niciun alt make-up artist nu ar fi făcut asta, mai ales din lipsa de timp.

Clientele trebuie sa  comunice cu make-up artistul sau cosmeticiana. Este perfect normal sa facem anumite sugestii – cum le-ar veni mai bine – insa nu funcționează întotdeauna. Acum, ea nu-mi spusese ce ar vrea; normal, fiecare make-up artist încearcă să pună în evidență trăsăturile frumoase, să mascheze micile imperfecțiuni pe care cu toții le avem.

Pentru mine aceste două arte sunt mai mult niște hobby-uri din care fac bani (lol). Sincer, nu m-aș vedea făcând altceva .

Ceea ce aș mai putea spune din experienta mea: in viața asta ar trebui sa facem ceea ce ne place, nu pentru bani, nu pentru alte scopuri, ci pentru găsirea înclinațiilor pe care fiecare le avem.”

Pentru mai multe informații: https://m.facebook.com/profile.php?id=544279784&ref=content_filter

au consemnat DENISA MEHESZ şi GEORGIANA NEGRU

GEORGIANA NEGRU si  DENISA MEHESZ

EORGIANA NEGRU şi DENISA MEHESZ

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: