CLAUDIA GAVRILAŞ & ELISA STANCIU: Nou membru al Ligii Naţionale de baschet masculin

El este Darius Melut, un tânăr pasionat de baschet, în varsta de 18 ani, elev la Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Oradea.

melu02

Darius Melut

Darius practica acest sport de aproximativ opt ani, datorita pasiunii tatalui sau, care i-a insuflat aceasta iubire pentru baschet. Acesta este component al echipei CSU si CSM Oradea 1 si 2, si de asemenea jucator al echipei LPS CSS  Oradea U2.

De la bun inceput antrenamentele I s-au părut interesante. Acum tanarul baschebalist are atrenamente de  aproximativ 9-10 ori pe saptamana, dar are nevoie de cel putin 11-12  antrenamente pe saptamana. Saptamanal are are cate un meci, de obicei in weekend, iar in fiecare luna are parte de un turneu de trei zile.

Intrebat care a fost cel mai important meci din cei 8 ani de baschet, Darius ne-a spus: „Cel mai important meci e cel in care am debutat in Liga Nationala de baschet masculin, cea mai importantă din Romania. Am aratat tinerilor jucatori de baschet ca sa poate ajunge la acest  nivel inalt.”

Baschetul pentru Darius reprezinta un lucru important: „Dumnezeu ma vrea sa mai practic acest sport si sunt sigur de lucrul acesta.”

Darius declara faptul ca cele mai neplacute momente din lumea sportului sunt cand are emotii, fiind un baiat mai sensibil.

Acesta a avut si moment de cumpana, atunci cand din motive personale a vrut sa renunte, insa nu a facut-o: „Am avut si momente in care am fost descurajat, insa nu m-am lasat, avand un plan facut de mine, unul de rezistenta.”

melu01

Parintii il sustin din toate punctele de vedere si vrea sa le multumeasca pentru tot ajutorul acordat.

Timpul liber a lui Darius este aproape inexistent, dar tanarul isi doreste sa faca ceva important cu acesta, sa nu il risipeasca pe lucruri neimportante, cum fac multi adolescent de varsta lui.

Intrebat de felul cum isi gestioneaza scoala şi pasiunea, Darius ne spune următoarele: „Înca nu m-am organizat official, cum sa imi impart timpul. Momentan, incerc sa invat cum sa fac asta, in timpul liber pe care nu il prea am”.

In final, Darius ne-a marturisit: „Voi mai continua acest sport,  dar acest lucru depinde numai si numai de Dumnezeu, pentru ca am ales ca El sa aleaga pentru viata mea, pentru a o trai eficient, si am experimentat si inca experimentez minunea vietii  – sa traiesti pentru Dumnezeu, Creatorul Suveran”.

au consemnat CLAUDIA GAVRILAŞ şi ELISA STANCIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: