Ghibu în Portugalia

large

Exista o multitudine de motive pentru care am dorit sa particip in proiectul din Portugalia, insa cateva ies clar in evidenta.

Astfel, prin intermediul acestei experiente vreau sa imi fac o idee clara cu privire la mediul de lucru intr-o firma de IT dintr-o tara diferita decat Romania, dar care totodata are o forta de munca comparabila cu aceasta in domeniu. In plus, sunt de parere ca transformarea problemelor pe care activitatea de laborator incearca sa le simuleze in aplicatii reale are un potential mare de a eficientiza si imbogati procesul de invatare. La fel de important cred ca este simplul prilej de interactionare cu alte persoane experimentate in domeniu decat cele cu care intru in contact de obicei; am constatat ca imi confera adesea o alta perspective asupra problemelor confruntate, lucru mereu binevenit. (Malan Abele)

 

Din punctul meu de vedere, stagiul de pregatire practica pe care il vom urma in Portugalia in domeniul IT este o oportunitate unica pana acum, care ne va ajuta foarte mult pe viitor. Faptul ca vom lucra in firme specializate este un avantaj pentru noi, avand sansa sa intelegem ce presupune de fapt acest domeniu de activitate si sa invatam de la oameni specializati. Totodata, cunostintele culturale si abilitatile de comunicare intr-o limba straina vor fi mult mai ample dupa aceasta experienta. (Hepes Mihaela)

 

Consider ca experienta in Portugalia trebuie privita ca o oportunitate pentru noi cu scopul de ne largi cunostintele in domeniul informaticii si totodata sa invatam sa ne descurcam intr-o tara straina. Este oportunitate pentru ca descoperi culturi, traditii si obiceiuri noi, avand sansa sa aratam si noi abilitatile si competentele noastre in diferite domenii. (Pop Timeea)

 

Pentru mine, acest proiect este o experienta care ma va ajuta sa ma dezvolt pe plan personal, sa pun in practica teoria invatata in scoala si de a-mi imbogati cunostintele, astfel pot sa imi fac o idee mai clara despre acest domeniu care imi poate influ enta viitorul si este o experienta unica in viata. Consider ca aceasta experienta ma va ajuta sa invat lucruri noi precum alte culturii, traditii, ma va invata cum sa ma raportez intr un mediu nou si la situatii noi. De asemenea, aceasta experienta poate sa conteze pe viitor, cel mai probabil la o angajare. (Borghesi Bianca)

 

Sunt de parere ca acest proiect este o experienta unica, experienta care ma va ajuta sa imi dezvolt cunostintele in domeniul IT, dar si cunostintele generale. De asemenea, voi putea sa imi dau seama ce inseamna cu adevarat sa lucrezi intr-o firma de IT din strainate. Iar pe viitor poate face diferenta intre mine si un alt candidat, spre exemplu intr- un interviu pentru un loc de munca. Totodata, ma va ajuta sa ma dezvolt pe plan personal in asa fel incat sa ma acomodez mai repede la situatii noi si sa imi imbunatatesc abilitatile de comunicare si engleza. (Petrila Adela)

 

In opinia mea, proiectul Erasmus+ ofera oportunitatea de intra in contact cu o cultura diferita de a noastra si de a ne testa abilitatile de comunicare intr-o limba straina. Ceea ce e mai important, vom avea ocazia sa lucram in firme specializate pe domeniul IT. Astfel, pe langa pregatirea teoretica, vom dobandi serioase cunostinte practice cu aplicabilitate pe piata muncii. (Luca Denisa)

Consider ca prin intermediul acestei experiente ne dezvoltam social, intelectual si cultural. Reprezinta o oportunitate de a aplica ce invatam teoretic la scoala in domeniul IT, ceea ce este un aspect important, dat fiind faptul ca intr-o companie conteaza ceea ce stii practic. De asemenea, acest proiect ne dezvolta abilitatea de a lucra in echipa si de a comunica eficient cu oameni noi, intr-o limba straina. (Urs Denisa)

 

Exista o multitudine de motive pentru care am dorit sa particip in proiectul din Portugalia, insa cateva ies in evidenta. Faptul ca vom lucra la firme specializate este un avantaj pentru noi, avand sansa sa intelegem ce presupune de fapt acest domeniu de activitate si sa invatam de la oameni specializati. Consider ca aceasta experienta ma va ajuta sa invat lucruri noi precum alte culturi, traditii, ma va invata cum sa ma raportez intr-un mediu nou si la situatii noi. (Marcus Sergiu)

 

Sunt de parere ca acest proiect este o experienta unica, ce ma va ajuta sa imi dezvolt cunostintele in domeniul IT, dar si cunostintele generale. Astfel, prin intermediul acestei experiente, vreau sa imi fac o idee clara cu privire la mediul de lucru intr-o firma de IT dintr- o tara diferita decat Romania, dar care totodata are o forta de munca comparabila cu aceasta in domeniu. In plus, sunt de parere ca transformarea problemelor pe care activitatea de laborator incearca sa le simuleze in aplicatii reale are un potential mare de- a eficientiza si imbogati procesul de invatare. La fel de important este simplul prilej de interactionare cu alte persoane experimentate in domeniu decat cele cu care intru in contact de obicei. (Iancu Alin)

 

Consider ca acest proiect este o experienta de neuitat alaturi de momente frumoase, oameni frumosi si numai lucruri bune! Domeniul IT este unul foarte special, ceea ce imi pare bine ca am fost ales sa particip acestui proiect! Sunt sigur ca acest proiect imi va dezvolta abilitatile la informatica si engleza si mai ales principiile, lucrand in firme cu oameni specializati. (Hepes George)

 

Consider ca participarea mea imi aduce beneficii in imbunatatirea competentelor, deprinderilor si competentelor din domeniul IT; in dezvoltarea competentelor sociale, culturale si lingvistice. Motivele pentru care am dorit sa iau parte la acest proiect este cel de a avea acces la o gama variata pe piata muncii, de a promova spiritul de lucru in echipa si capacitatea de responsabilizare. (Cora Roxana)

 

Aceasta experienta este o oportunitate de a invata lucruri noi legate de alti oameni, alta cultura si alte traditii care consider ca ma vor ajuta sa ma dezvolt cultural si social si sa imi dezvolt capacitatile si abilitatile in domeniul IT si lingvistic. Aceasta oportunitate este o experienta unica din care cu siguranta o sa invat o multime de lucruri noi si folositoare in viata. (Ilincau Lorena)

 

Dupa parerea mea, stagiul de pregatire pe care il vom urma in Portugalia in domeniul IT este o  oportunitate unica pana acum care ne va ajuta foarte mult pe viitor. De asemenea, voi putea sa imi dau seama ce inseamna cu adevarat sa lucrezi intr-o firma de IT si sa asimilez cunostinte valoroase de la oameni experimentati in acest domeniiu. În plus, ma va ajuta sa ma dezvolt pe plan personal, astfel incat voi putea sa ma adaptez mai repede la situatii noi si sa imi imbunatatesc abilitatile de comunicare in limba engleza, esentiale in acest domeniu. (Laza Mihai)

 

In opinia mea, consider ca acest stagiu sustinut in Portugalia esteo oportunitate de a ne dezvolta in domeniul IT si al limbii engleze, abilitati ce ne vor fi de mare folos pe viitor. Consider caa valorifica aceasta oportunitate inseamna a deschide alte oportunitati de viitor si a ne pregati la nivel personal pentru accesul pe piata muncii. (Ardelean Vlad)

 

Mi-am dorit sa particip in acest proiect pentru ca il consider un ajutor semnificativ pentru dezvoltarea mea personala. Prin implicarea in acesta ma astept sa devin familiar atat cu atmosfera de lucru dintr-o firma din domeniul IT, cat si cu cea dintr-o firma multiculturala, cunostinte pe care le consider foarte valoroase, avand in vedere piata curenta a muncii. (Sirb Sebastian)

 

Dintr-un punct personal de vedere, stagiul de formare in Portugalia este o experienta atractiva tocmai datorita avantajelor numeroase pe care le ofera. In primul rand, ca orice alt stagiu de formare, si acest proiect Erasmus plaseaza participantii intr-un cadru profesional in care aceastia intra in contact cu realitatile pietei muncii, isi pun cunostintele teoretice in practica si deprind noi abilitati utile. Este si unul din motivele pentru care am ales sa particip in proiect – imi pot pune in aplicare si dezvolta cunostintele dobandite la orele de informatica intr-o pregatire practica pentru un viitor loc de munca. In al doilea rand, fiind plasat in strainatate, intr-o tara cu o cultura si un stil de viata diferit, intreaga experienta ne testeaza atat flexibilitatea si puterea de adaptabilitate, cat si abilitatile lingvistice – toate deprinderi valoroase in contextul unei pieti competitive a muncii. (Foica Rares)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: