MARIA PAŞCALĂU: De la taragotul bunicilor

De această dată vă voi prezenta un tânăr şi talentat instrumentist, saxofonistul Adrian Jurca, care are o poveste destul de interesantă în ceea ce priveşte începutul carierei lui muzicale.

image001

Adrian Jurca. Sursă foto: Facebook

Adrian Jurca s-a născut în Timişoara în data de 9 iulie 1989. În perioada liceului el nu avea nici o legătură cu muzica, dar cu trecerea timpului a prins drag de ea.

În familia sa nimeni nu a fost muzicant, dar el a ales să devină un saxofonist de succes a Banatului.

Totul începe din ziua în care el a descoperit într-o cameră de-a bunicilor un taragot care i-a atras atenţia. Din acea clipă nu a mai renunţat să cânte.

Nu am cum să nu îi amintesc pe cei doi oameni care l-au învăţat toate noţiunile muzicale şi care l-a susţinut să ajungă ceea ce este în ziua de azi, adică un maestru al saxofonului – este vorba de Nicolae Baniciu şi Sebastian Cega. Maestrul Nicolae Baniciu este dirijorul ansamblului de tineret Timişul şi totodată membrul formaţiei condusă de maestrul Deian Galetin.

De doi ani de zile Adrian cântă la clubul Mat Haus din Timişoara.

Dacă vine vorba de colaborările lui cu soliştii vocali, stă bine la acest capitol. A colaborat cu solişti precum Carmen Popovici Dumbravă, Ionela Iova, Nelu Blidariu, Gabi Stanciu, Karla Trandafir, Ramona Miheţ şi Marius Lupulesc.

În prezent lucrează la o melodie instrumentală, mai exact o ardeleană, pe care urmează să o imprime în studio. În proiect mai are două piese, în colaborare cu solista Gabi Stanciu.

Adrian ne-a spus că se inspiră din toate genurile muzicale. Are şi rădăcini ardeleneşti, mama sa fiind din zona Sălajului. Pentru viitor, îşi doreşte să înfiinţeze propria lui formaţie.

În încheiere, îi mulţumim lui Adrian pentru toate informaţiile pe care mi le-a dat în legătură cu cariera lui muzicală şi să îi dorim mult succes.

MARIA PAŞCALĂU

image004

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: