Cum să câștigi la loterie: matematică sau noroc?

Ai visat vreodată cum ar fi să ai milioane de dolari? Ai fugit vreodată la cea mai apropiată loterie pentru a cumpăra un bilet atunci când jackpot-ul atinge o anumită sumă? Dacă ai dat din cap în semn de acord, nu eşti singur.

În 2014, ideea de a deveni bogat era suficient de puternică pentru a atrage americanii să cheltuiască peste 70 de miliarde de dolari pe bilete la loterie.

Oricât de distractiv ar putea fi să participi la aceste extrageri, cifrele de la Serviciul Meteorologic Național sugerează că ai de peste 20.000 de ori mai multe șanse de a fi lovit de fulger decât să câștigi jackpot-ul mare.

Cu noroc sau cu matematică?

Loteriile sunt jocuri de noroc. Șansele de a câștiga sunt determinate de un număr de factori, inclusiv numărul de câștiguri sau combinații de care aveți nevoie și de câte persoane joacă jocul. Cu cât numărul de deţinători de bilete este mai mare, cu atât este mai puțin probabil să plecați cu o avere. Șansele de a câștiga MegaMillions sau Powerball, două dintre cele mai cunoscute loterii din America, sunt aproximativ 1  la 175 milioane.

După cum puteți vedea, câștigarea este o chestiune de matematică și noroc, or matematica indică o lipsă de noroc.

De ce ar trebui să cunoşti șansele de câștig?

Mulți oameni investesc în bilete de loterie fără a înțelege șansele. De fapt, în comunităţile cu venituri mici, cumpărarea unui bilet de loterie este adesea privită că o investiție, o formă de divertisment și o posibilă şansă de eliberare din împrejurări dificile.

Există un set complex de factori social-economici care contribuie la această percepție a loteriei ca investiție. Dacă renunți la o formă stabilă de economie pentru a juca la loterie, șansele tale de a ieși cu mâna goală sunt mari.

Cum îţi îmbunătăţeşti şansele?
Există câteva modalităti prin care puteți crește șansele de a câștiga dacă alegeți să jucați.

Jucați jocurile potrivite. Când vorbim de loterii naționale cu jackpoturi masive, șansele dvs. de a câștiga devin minuscule. Participarea la un concurs local sau cumpărarea unui bilet într-o competiție mai mică îţi va mări șansele.

Biletele pentru jocuri mai mici pot avea recompense mai mici, dar sunt și mai multe șanse de a câștiga.

2. Participă la jocurile cu două șanse de câștig. Chiar dacă numerele tale  nu sunt selectate inițial, ele pot apărea într-o extragere de a doua sansă. Pentru a vă maximiza șansele de a câștiga, păstrati biletul pentru a doua rundă.

Read the rest in Paperless

ANDREI SAMAŞCA

portret andrei samasca

ANDREI SAMAŞCA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: