Depresia şi reţelele de socializare

Depresia este cunoscută ca fiind boala acestui secol şi se preconizează că va avea cea mai mare rată de mortalitate în viitor, iar acum un studiu publicat în “Depression and anxiety” a arătat că utilizatorii reţelelor sociale sunt mai predispuşi la depresii.

Depresia este o boală serioasă care afectează felul în care gândeşti, simţi sau crezi. Dar cum de platforme precum Facebook sau Instagram fac oamenii atât de nefericiţi?

Problema s-ar putea să nu se află în reţelele sociale în sine, ci în modul în care noi le utilizăm. Atunci când simţi că acestea au un impact negativ asupra stării tale, s-ar putea să suferi de „depresia reţelelor de socializare”.

Simptomele acestei boli sunt: încredere scăzută în propria persoană, izolare socială, negativitate în gânduri, scăderea interesului faţă de lucruri pe care obişnuiai să le faci cândva şi care îţi făceau plăcere.

Desi depresia reţelelor de socializare nu este o suferinţă recunoscută deocamdată medical, această boală pare să fi un real fenomen, afectând 50% din utilizatorii reţelelor sociale.

Dacă o persoană are o anumită predispoziţie la depresie sau alte tulburari mentale, utilizarea reţelelor de socializare poate doar să înrăutăţească sănătate sa mentală. De ce?

Read the rest in Paperless

NARCISA DĂRĂBAN

NARCISA DĂRĂBAN portret

NARCISA DĂRĂBAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: