ANTONIA MAG & ADINA VESA: Antrenor la Fitness Center

Cum sportul a devenit tot mai important pentru cei care doresc să aibă un stil de viaţă sănătos, sălile de fitness au ajuns să devină foarte populate în ultimii ani. Aparatele cardio şi fitness, serviciile şi facilităţile oferite, locaţia, dar şi instructorii fitness, au un rol hotărâtor, atunci când decidem să mergem la o sală de sport.

ffitness.jpg

Odată cu dezvoltarea acestui domeniu, a crescut şi cererea de instructori fitness, acei antrenori specializaţi care ne îndrumă şi ne oferă consultanţă sportivă, motivaţională, nutritivă, dar şi informaţii preţioase cu privire la cele mai eficiente antrenamente. Astfel, am luat legatura cu un antrenor fitness pe nume Nelu Florian Jurca, parte din echipa Fitness Center din Oradea.

REPORTERI: Ce condiții de studiu trebuie sa îndeplinească un antrenor de fitness?

NELU JURCA: Pentru a deveni un instructor priceput, trebuie sa urmezi o scoala de fitness; de exemplu, eu am urmat scoala de fitness ARS NOVA , astfel primind diploma cu care poți sa te angajezi legal.

 

REPORTERI: Care este programul de lucru al unui antrenor?

NELU JURCA: Un antrenor isi poate face propriul program, dar in același timp trebuie sa isi rezerve timpul pentru propriul sau antrenament zilnic.

 

REPORTERI: Spuneti-ne, va rugam, care sunt atribuțiile unui antrenor.

NELU JURCA: Un antrenor de fitness are multe atribuții, precum asigurarea programului de intretinere fizica a tuturor clientilor, prin explicarea exercitiilor, familiarizarea clientilor cu aparatura de fitness, efectuarea de programe zilnice pentru clientii noi si reactualizarea programelor celor vechi.

 

REPORTERI: Ce factor reprezintă concurenţa pentru un antrenor?

NELU JURCA: Clienții care aleg sa inceapa o viata sănătoasă trebuie atrași de catre antrenori si ambientul placut al sălii, astfel alti antrenori reprezintă o concurență.

 

REPORTERI: In ce măsura se diferențiază meseria de antrenoare de cea de antrenor?

NELU JURCA: Antrenoarele ţin orele de zumba, kangoo jumps, tonifiere si multe altele.

 

REPORTERI: Care este salariul unui instructor de fitness?

NELU JURCA: Salariul unui instructor fitness depinde foarte mult de notorietatea salii la care lucrezi. Cu cat sala are o imagine mai buna pe piata, cu atat sanse sa beneficiezi de un salariu mai mare. Totodata, castigul variaza si in functie de numarul de clienti pe care il ai. Astfel, pe langa salariul de baza oferit de sala de fitness, iti poti mari veniturile oferind consultanta si ajutand clientii sa ajunga la targetul propus. Salariul lunar variaza intre o limita inferioara de 800 de RON si o limita superioara de 4000 RON.

 ffittness02

REPORTERI: Care este durata de activitate a unui antrenor?

NELU JURCA: Durata de activitate a unui antrenor este nelimitata, deoarece acesta trebuie sa țină legatura constant cu cei pe care ii antrenează si totodata sa se mențina pe el însuși.

 

REPORTERI: Dați-ne trei motive pro pentru a fi un antrenor fitness si trei motive contra.

NELU JURCA: Argumente pro: un antrenor fitness ajuta oamenii sa isi mențină ritmul vieții mai sănătos; poti descoperi abilitați pe care nu știai ca le ai; poti lega multe prietenii si in același timp faci si sport. Exista si dezavantaje in aceasta meserie, cum ar fi: accidentarea la unele dintre exercitii, multa febra musculară si oboseala si putin timp liber.

 

REPORTERI: Cel mai important sfat pe care l-ați primit in cariera dumneavoastră?

NELU JURCA: Sfatul pe care l-am primit in aceasta meserie a fost cel de a-mi fixa obiectivul si sa fiu concentrat pe toate antrenamentele pe care le fac.

 

REPORTERI: Unde va putem găsi pentru mai multe detalii?

NELU JURCA: Ma găsiți pe pagina mea de Facebook: Nelu Florian Jurca https://www.facebook.com/profile.php?id=100008164142603&fref=pb&hc_location=profile_browser

au consemnat ANTONIA MAG şi ADINA VESA

antonia si adina

ANTONIA MAG şi ADINA VESA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: