DARIUS RUGEA: Mister Timişoara 2017

O persoană sociabilă, perseverentă şi deseori încăpăţânată, tinde spre a-şi depăşi limitele, ambiţia fiind cuvântul de ordine în drumul spre îndeplinirea visurilor sale. Lucian Tudoran s-a născut într-un oraş mic din Valea Jiului, unde a urmat şi un liceu pe un profil de ştiinţe ale naturii, se hotărăşte să studieze în Timişoara, la Facultatea de Medicina şi Farmacie Victor Babeş.

lucian01

LUCIAN TUDORAN

La varsta de 21 de ani, Lucian Tudoran a intrat in scena modelingului; pana atunci nimic nu sugera ca podiumul va fi drumul lui. Privind modelingul ca pe un hobby, nici nu banuia ca totul va căpăta o amploare aşa mare si va deveni un reper in viaţa sa.

Au urmat contracte, shooting-uri, prezentari de modă si multe alte proiecte, printre care şi titlul de Mister Timişoara 2017.

 

Cum ai reuşit să fii fotomodel?

„Prin termenul de model sau fotomodel se înțeleg foarte multe chestii, dar cel mai mult contează ceea ce vrei tu sa lași in urma ta și prin ce vrei tu sa te faci remarcat. Pentru mine totul a început ca o provocare, pe care am acceptat-o puțin stingher, deoarece am început direct cu un eveniment mare, mai exact trei ore in care am prezentat ținute de la mai multe brand-uri cunoscute.

Pentru un începător ca mine era foarte mult, deoarece nu ma simteam foarte sigur ca vreau sa pasesc sau nu pe catwalk, dar agitația, hainele, nebunia din timpul evenimentul m-au făcut sa cred ca asta este adevarata viața a modelelor și ca îmi plăcea cu adevarat tot ce se întâmpla acolo.

In urma acestei prezentări am avut norocul sa fiu remarcat de oameni care mi-au deschis acest drum spre modeling și toată lumea asta agitata și frumoasa in care ma regăsesc.”

 

Cine câştigă mai bine din modeling în România – băieţii sau fetele?

„În modelingul românesc cu siguranța fetele sunt cele care câștiga mai bine, totul se datorează numărului mare de contracte pentru diferite eveniment, reclame, prezentări.”

Se poate trăi bine din modeling în România?

„În momentul de faţă, România nu este o țară care să ofere modelelor o posibilitate financiară sigura, de aceea 80% din modelele noastre fac modeling mai mult ca un hobby, iar 20% au contracte semnate in afara țării.”

 

Ce te-a determinat să fii fotomodel?

„Nu trebuie sa existe neapărat ceva anume sa te determine sa alegi aceasta ramura a modei, este ceva ce vine din interior și sa nu fie nevoie sa forțezi lucrurile sau felul tău de-a fi.”

lucian04

Cât câștigă în România un model? Dar în străinătate?

„Exista o diferența foarte foarte mare între modelingul din țara noastră și cel de afara, deoarece contractele sunt mult mai multe datorită brandurilor de renume care se găsesc in toate capitalele Europei și oportunitatea de a le oferi modelelor un job bine plătit.”

 

Care este cel mai important sfat pe care l-ai primit în carieră?

„Fie ca este fată sau băiat, fiecare model este special in felul lui, fizionomia, înălțimea și atitudinea sunt doar câteva dintre criteriile din care se aleg. În acest domeniu, toate detaliile contează deoarece cu atitudine te naști, dar stilul ți-l formezi. În tot acest timp am întâlnit tot felul de oameni; fie ca am învățat sau nu de la ei, cel mai important sfat pe care l-am primit a fost ca orice pas mă va duce spre succes, sa nu fac niciun fel de compromis, deoarece acel compromis in timp îmi va spulbera succesul”.

Foto: arhiva personală Lucian Tudoran

a consemnat DARIUS RUGEA

darius-rugea

DARIUS RUGEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: