MARIA PAŞCALĂU: N-ai timp să fii supărat

Din dorinţa de a afla mai multe despre viaţa şi cariera unui solist vocal, am stat de vorbă cu un cunoscut interpret de muzică populară din Banat, pe nume Cosmin Popa.

image001

COSMIN POPA Sursă foto: Facebook

Cosmin Popa s-a născut în localitatea Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, şi a trăit acolo până la sfârşitul clasei I. Şi-a continuat studiile până în clasa a V-a în localitatea Vinga, Arad, urmând ca din clasa a VI-a să înveţe în localitatea Giulvăz, Timiş.

Din clasa a VII-a a început să prindă tot mai mare drag de muzică, înscriindu-se la Palatul Copiilor din Timişoara, clasa domnului profesor Remus Grosu, clasa canto popular.

Din clasa a IX-a a început să studieze la Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara, iar de aici se poate spune că a evoluat tot mai mult pe plan muzical şi şi-a început cu adevărat cariera muzicală.

Cosmin a participat la nenumărate festivaluri, la multe dintre ele clasându-se pe podium, acest lucru dându-i şi mai mult elan în cariera muzicală.

Interlocutorul nostru consideră că un solist vocal nu are nevoie de studii muzicale, dacă este talentat şi cântă frumos, importantă este educaţia şi cei şapte ani de-acasă.

Cosmin mi-a mai mărturist că merită să te faci cântăreţ, pentru că este o meserie bănoasă, curată şi nu ai timp să fii supărat, pentru că atunci când eşti în faţa lumii, trebuie să râzi şi, practic, te distrezi împreună cu ei.

Nu merită să te faci cântăreţ dacă nu eşti talentat, dacă nu convingi publicul şi nu ştii să comunici cu oamenii.

Cel mai important sfat pe care l-a primit în carieră a fost să nu uite niciodată de unde a plecat, să lase loc de bună-ziua oriunde ar merge şi, orice s-ar întâmpla în viaţă, să nu uite niciodată de Dumnezeu.

Până acum a colaborat cu multe formaţii şi solişti din Banat. Începutul carierei sale a fost alături de formaţia Timişul, iar în prezent colaborează cu Banat Express.

image002

Cosmin alături de formaţia Banat Express şi de solista Claudia Puican (sursă foto: Facebook Cosmin Popa)

Până în prezent nu a scos niciun album pe piaţă, dar pentru viitor aceasta este prioritatea lui. A început să strângă texte şi linii melodice tradiţionale pe care vrea să le pună pe primul său album. Cosmin are câteva piese imprimate în diferite studiouri, dar un album este ceva mai special şi pe această cale le promite celor care îl îndrăgesc că va urma şi un album.

Cosmin a fost solicitat să cânte în Serbia, Austria, Germania şi Spania, dar visul lui cel mai mare este să ajungă să cânte şi în America.

Discutând despre modul în care tehnologia a influenţat meseria de artist, cu referire la echipamentele de sonorizare, boxe, microfoane, căşti şi altele, este foarte bine; formaţiile îşi pot crea un sound cât mai professional, având la îndemână foarte multe funcţii de reglare a sunetului, nu ca sonorizarea de acum 30-40 de ani, când cântau trei instrumentişti la un microfon şi aveau o boxă care se auzea încet.

Un lucru bun este şi Facebook-ul, pe care te poţi promova gratuit şi te pot vedea mulţi oameni.

Pe viitor îşi doreşte să fie sănătos, să poată participa la toate evenimentele la care este solicitat şi Îi mulţumeşte lui Dumnezeu că sunt din ce în ce mai multe evenimente.

Îşi doreşte să muncească mai mult, pentru a ajunge acolo unde visează

Pe această cale, ţin să îi mulţumesc lui Cosmin pentru interviul acordat şi să îi urez mult succes în carieră.

MARIA PAŞCALĂU

maria pascalau

MARIA PAŞCALĂU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: