ADRIANA ŞTIUBE: Ghibu, cel mai bun debater

Joi, 11 mai 2017, a avut loc Olimpiada de Argumentare, Dezbatere şi Gândire Critică „Tinerii Dezbat”, secţiunea avansaţi, care s-a ţinut la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu Oradea. Echipa Ghibu s-a clasat pe locul întâi pe judeţ.

debateri

Denisa Moga, Narcisa Dărăban şi Ionuţ Tripon constituie echipa de debateri avansaţi ai liceului nostru

În acest an, olimpiada a marcat o premieră: de acum, aceasta olimpiada va avea doua secţiuni: avansati (cei care au o experienta vasta in domeniul debate-ului) si incepatori (cei care abia au dat piept cu ceea ce înseamnă debate).

Dupa cum am spus, avansaţii au avut meci joia trecuta, iar scoala noastra a fost reprezentata de Narcisa Daraban (XI D), Denisa Moga (XI D) şi Ionuţ Tripon (X C).

Ghibu s-a confruntat cu alte cinci echipe din judet: Liceul Ortodox Roman Ciorogariu, Liceul Sanitar Vasile Voiculescu, Colegiul Tehnic Unirea Ştei si Liceul Horea Marghita.

Olimpiada a inceput joi la ora doua si meciurile au fost in numar de trei.

Echipa noastra a reusit, in urma clasamentelor, sa joace finala mare impotriva Liceului Ortodox Roman Ciorogariu si sa castige astfel locul I pe judet.

Colegii nostri vor reprezenta judetul Bihor in cadrul Olimpiadei Nationale, care va avea loc in perioada 10-15 iulie 2017, la Piatra Neamţ.

Narcisa, Denisa si Ionut ne-au marturist ca fericirea pe care o simt, odata cu calificarea la Nationala, este de nedescris si spera ca vor reprezenta cu onoare judetul la faza naţională.

Înainte de aceasta olimpiada, echipa Ghibu a participat la Cluj Open – o competitie privata de dezbateri, care i-a pregatit oarecum pentru olipiada de joi – „pentru că, aşa cum este si in alte sporturi, si in dezbateri ai nevoie de cat mai multe meciuri si exercitii pentru a atinge nivelul maxim de performanta”, ne spune Narcisa Daraban.

Olimpicii nostri vor să-i adreseze mii de multumiri doamnei profesoare Sandor Lilla, care s-a ocupat in permanenta de pregatirea echipei.

Joi, respectiv vineri (18-19 mai 2017), incepatorii vor avea si ei meci. Haideţi, aşadar, sa le tinem pumnii debaterilor „boboci”, care vor avea meci joi şi vineri: Alina Bar (IX B), Miruna Sandor (X A) si Daniela Mateas (IX A).

În ceea ce-i priveste pe Narcisa, Denisa si Ionuţ, haideti sa le ţinem pumnii in iulie si sa speram ca vor face o figura frumoasă la Piatra Neamţ! Multă baftă!

ADRIANA ŞTIUBE

adriana stiube

ADRIANA ŞTIUBE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: