Vasile Dorolţi în mini-studioul Logopaper

Lucrări ale artistului fotograf Vasile Dorolţi din Baia Mare vor fi prezente în oraşul nostru în trei locaţii. Câteva imagini din seria „Oameni şi cruci” a fotografului băimărean vor putea fi văzute şi la Liceul Onisifor Ghibu, începând de miercuri, 17 mai, de la ora 10.

florin02 web

Vasile Dorolţi (dreapta), alături de Florin Şipoş

Şcoala noastră intră astfel într-o ilustră companie, alături de Muzeul Ţării Crişurilor şi Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea.

14 imagini sub genericul „Ipostaze”, semnate tot Vasile Dorolti, pot fi deja admirate în sala 10 a Muzeului Cetăţii şi Oraşului Oradea; vernisajul acestora a avut loc în 6 mai, în prima zi a Festivalului European de Fotografie, ediţia a VI-a.

De marţi, 16 mai, de la ora 17, 40 de imagini din seria “Oameni si cruci” vor fi expuse în sălile Secţiei de Artă a Muzeului Ţării Crişurilor. Evenimentul ţine de ediţia a XXI-a a Zilelor Muzeului Ţării Crişurilor (16-22 mai).

Despre acest proiect foto aflăm următoarele, din textul de prezentare oferit presei: „«Oameni şi cruci» nu este un studiu etnografic şi nici măcar un fotoreportaj; materialul nu surprinde fapte deosebite, întâmplări sau evenimente unice. Proiectul este mai degrabă o meditaţie asupra unui fenomen definitoriu pentru vremurile pe care le trăim: modernizarea accelerată şi fără repere a unei societăţi buimace, suspendată undeva între socialismul găunos al trecutului şi capitalismul glorios al prezentului”.

Vasile Dorolţi ne-a făcut o scurtă vizită duminică, 7 mai, însoţit de jurnalistul orădean Florin Şipoş, bun cunoscător al fotografiei contemporane din România.

florin03 web

Foto: Vasile Dorolţi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: