RĂZVAN GHERMAN: Aur cu echipa la tir sportiv

Coralia Urdea, în vârstă de 17 ani, este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Iosif Vulcan din Oradea. Ea practică tirul sportiv la CSU Oradea.

coralia

CORALIA URDEA

Cora a ajuns să cunoască lumea tirului sportiv in anul 2014, când o prietena „a obligat-o” – spune ea – sa meargă cu ea la un antrenament, să vadă cum e. Astfel, a constatat ca este un sport interesant si a început sa meargă la antrenamente, acest sport ajungând sa fie una dintre pasiunile ei.

In prezent este antrenata de Adriana Floruţa si in mod normal merge la antrenament de trei ori pe săptămână, dar se  întâmplă sa meargă chiar si in fiecare zi, un antrenament având durata de doua ore.

coralia03 feat

 

Cora folosește Anschütz atât la aer comprimat, cât si la glonț.

Ea ne-a spus ca exista două sezoane, unul pentru aer comprimat şi unul pentru glonț. Fiecare sezon  are cate șase etape, la sfârșitul acestora organizându-se campionate naționale pentru fiecare categorie de vârsta.

În 2016 a devenit campioana naționala împreuna cu echipa, în proba de pușcă 60 de focuri culcat, cu un total de 1809,8 puncte. De asemenea, în proba individuală, Cora a obținut medalia de bronz.

coralia02

Şi anul acesta, în cadrul Campionatului Naţional de tir sportiv la aer comprimat, găzduit de Capitală, ea a obținut împreuna cu echipa medalia de aur la puşcă aer comprimat, cu un total de 1.220 de puncte, si locul al doilea cu un total de 1.200 puncte, la proba feminină de 40 de focuri aer comprimat.

Cora se antrenează in continuare pentru concursurile si campionatele ce vor urma şi îi încurajează si pe alţi tineri sa practice acest sport, deoarece este si un bun mod de relaxare, întrucât atunci când ai arma in mână, uiţi de toate grijile.

Foto: arhiva personală Coralia Urdea

RĂZVAN GHERMAN

RĂZVAN GHERMAN

RĂZVAN GHERMAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: