DALIA PANTEA & NAOMI CODOBAN: Make-up la un alt nivel

Fiecare adolescentă îşi doreşte să se prezinte cât mai impecabilă în societate. Ele îşi lasă banii la cosmetică, coafor, magazine de îmbrăcăminte, saloane de înfrumuseţare. O ţinută perfectă înseamnă obligatoriu un drum la cosmetică, aşa că ne-am hotărât să ii luăm un interviu specialistei în domeniu, doamna Alexandra Miclăuş.

 mac02

Alexandra Miclăuş a început meseria de make-up artist de la vârsta de 18 ani. Aceasta îşi desfăşoară activitatea la Salonul Lipar, situate la parterul unui bloc.

Alexandra ne-a informat că în general şcolile de cosmetică cer bacalaureatul, iar altele nu. Nu este o regulă impusă. La urma urmei, depinde de fiecare persoană în parte, dar să ai 12 clase şi bacalaureatul este destul de important în zilele noastre.

„Nu voi da un nume de şcoală unde poţi învăţa această meserie. Consider că oriunde, la orice şcoală specializată, poţi învăţa, atâta timp cât eşti interesată de această meserie”, ne spune.

Interlocutoarea nostră foloseşte produse de la diferite branduri: Melkior, Bourjois, Revlon, Astor, Atelier Paris etc.

Alexandra se inspiră de la alţi make-up artişti, luând de la fiecare ce consideră că este important şi folositor.

Un machiaj deosebit pentru nuntă, poate ajunge la 120 de lei, depinde de cerinţele clientei. Dacă clienta este nepensată şi doreşte machiaj, pensatul este din partea casei.

Alexandra e de părere că se poate face o carieră din această meserie; devenind tot mai cunoscută, poţi lucra cu diverşi oameni din ţară, din televiziune, din teatru, atingând astfel o satisfacţie personală şi un venit considerabil.

Concurenţa unui make-up artist este mare, având în vedere că sunt o gramadă de fete – chiar şi baieţi – care machiază. Important e sa fii bună şi dedicată în ceea ce faci, iar clienţii vor vedea asta.

Alexandra doreşte să devină tot mai bună şi mai cunoscută în acest domeniu, de aceea ne-a lăsat şi modalităţile prin care poate fi cunoscută de către clienţi: telefon: 0748548995, Facebook: https://www.facebook.com/Alice-McQueen-Make-up-Artist-434460616763696/?ref=page_internal

mac03

Alexandra a fost de acord să ne mai răspundă la câteva întrebări:

REPORTERI: Care este programul de lucru al unei cosmeticiene?

ALEXANDRA: Depinde de locul unde lucrează. Dacă este angajată, are un program fix, de la 6 ore până la 10 ore.

 

REPORTERI: Daţi-ne vă rugăm frumos câteva şcoli de cosmetică din România.

ALEXANDRA: Există o şcoală renumită în Bucureşti, Christine Valmy, o alta în Timişoara, Metropolitan School. Sunt şi alte şcoli, probabil la fel de bune sau chiar mai bune.

 

REPORTERI: În ce măsură au acces şi băieţii în această meserie? Le daţi vreo șansă să facă carieră din asta?

ALEXANDRA: Sigur că nu există nicio discriminare în acest sens, şi băieţii au acces în egală măsură la această meserie ca fetele. În România, cel mai bun make-up artist este un bărbat.

 

REPORTERI: Care este salariul unei cosmeticiene?

ALEXANDRA: Acest lucru depinde de multe lucruri. Oraşul unde lucrează; dacă este angajată sau e pe cont propriu, chiar şi perioadă din an contează, pentru că vara va aduce întotdeauna mai mare profit decât iarna. Pentru această întrebare nu am un răspuns exact.
REPORTERI: Care este durata de activitate a unei cosmeticiene?

ALEXANDRA: Durata de activitate şi-o stabileşte fiecare, se poate lucra până îi permite sănătatea, condiţia din familie (dacă are copii sau nu), finanţele.
REPORTERI: Când se pensionează o cosmeticiană?

ALEXANDRA: La vârsta normală de pensionare.

 

REPORTERI: Dați-ne trei motive pro pentru a te face cosmeticiană şi trei motive contra.

ALEXANDRA: Pro: este o meserie în care poţi face oamenii frumoşi; este o meserie care produce profit financiar; este o meserie cu ajutorul căreia poţi cunoaşte oameni noi. Contra: vederea este primul simţ care se diminuează cu înaintarea în vârstă; clienţii se cam pierd dacă cosmeticiană face pauze de lucru (este însărcinată, bolnavă, pleacă undeva pe o perioadă mai lungă); nu mai am un treilea motiv…

 

REPORTERI: Cel mai important sfat pe care l-ați primit în carieră dumneavoastră de cosmeticiană?

ALEXANDRA: Cel mai important sfat: „Tratează clientul cum ţi-ar place ţie să fii tratată!”

 

REPORTERI: Cum a infuențat tehnologia serviciul dumneavoastră?

ALEXANDRA: Tehnologia joacă un rol foarte important. În acest fel pot să îmi expun munca şi alţii să mă cunoască, apelând apoi la serviciile mele.

Foto: arhiva personală Alexandra Miclăuş

au consemnat DALIA PANTEA şi NAOMI CODOBAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: