ALINA ZGHIBOLŢ & ALEXA-MARIA FIŢ: Din „Instinct” la Eurovision

Instinct este o trupă pop-dance din România. Cei doi membri ai trupei sunt Andra-Maria Lupu și Vlad Alecu. Andra este din Constanța și Vlad este din București, iar ambii membri au vârsta de 28 de ani.

Andra a absolvit Colegiul Național de Arte Regina Maria și Universitatea Ovidius – secția pedagogie muzicală, ambele din Constanța. Vlad a absolvit Colegiul Național Mihai Viteazul și Administrația Publică SNSPA, în București.

„Fac muzică de la 10 ani și vocal cânt de la 15 ani, având norocul de a mă naște într-o familie de muzicieni, începând să performez la spectacole de mică”, ne spune Andra.

Vlad cântă de se  știu la nivel de talent nativ, însă s-a apucat serios de canto, pian și înregistrat piese în studio la vârsta de 18 ani.

„Talentul muzical circulă la ea în familie exact ca o genă, așa ca probabilitatea să mă nasc înzestrată muzical erau foarte mari”, ne spune Andra. Vlad ne spune că ambii lui părinți au ureche muzicala, însă talentul vocal îl moștenește de la tatăl său, căruia i se spunea în tinerețe că, dacă ar fi mers pe drumul artistic, ar fi fost un tenor excelent.

Ei au participat la concursul X Factor sezonul 5, unde au ieșit pe locul trei. La întrebarea „de ce au ales să participe la X Factor?” ei ne-au spus că au ales acest concurs deoarece este ansamblul perfect care îți pune în evidenta toate calitățile de cântăreț, fiind un show de anvergură.

„Nu întâmplător ne-am ales numele Instinct pentru proiectul nostru, pentru ca avem  amândoi o intuiție foarte buna împreună și am simțit ca ăla e anul nostru”, ne spun cei doi.

Instinctul lor li s-a confirmat, ieșind pe locul trei într-o competiție care a rămas piatra lor de temelie în cariera lor muzicală.

Pe când participau la X Factor trupa lor se numea B52.

„A fost o experiență care ne-a testat în atâtea feluri atât vocal, fizic cât și psihic. Cred ca cel mai important lucru pe care l-am deprins din X Factor a fost că am învățat cum sa controlam noi emoțiile, nu ele pe noi, am învățat ce înseamnă munca în echipă și faptul că, indiferent de talent, recompensa este direct proporțională cu munca și efortul depus”, ne mărturisesc Andra și Vlad.

Mentorul lor de la X Factor a fost Horia Brenciu, la adresa căruia cei doi au doar cuvinte de laudă. Ei ne spun că au avut foarte multe lucruri de învățat de la Horia, spunând ca este un foarte bun showman; mergând cu el prin concerte, au văzut exact cum se face un show adevărat și au văzut cu trebuie sa interacționezi cu publicul, ca să-l menții atent la tine doua ore. Cu ceilalți jurați nu au interacționat foarte mult; ce s-a văzut la televizor a fost și în spatele micilor ecrane.

Modelele lor în domeniul muzical sunt Beyonce și Bruno Mars. Ei își doresc foarte tare o cariera pop cu tot ceea ce implica asta, și anume albume cu piese diversificate, show-uri grandioase, coregrafii și ținute excentrice.

„Când urci pentru prima dată pe scenă ești copleșit de emoții, te încearcă 1000 de senzații diferite, dar în același timp știi că tu te-ai născut ca să fii acolo și îți dorești ca acel moment să nu se termine niciodată”, spun cei doi.

Ei s-au înscris și la concursul Eurovision România, fiind dependenți de competiție și vrând să reprezinte o națiune, făcând ceea ce iubesc și, nu în ultimul rând, pentru a fi validați ca artiști ca Paul Seling, care pentru ei este personificarea lecției de muzică.

La Eurovision, Andra și Vlad au ales să cânte melodia Petale care este prima lor piesă pe care au lansat-o. „Credeam din ce în ce mai mult că Petale a fost menită să vină în viața noastră. Spunem asta pentru că inspirația a venit brusc și a prins contur într-un timp foarte scurt. De asemeneam piesa are un mesaj foarte puternic cu care publicul rezonează neașteptat de bine”, ne spun cei doi artiști.

Aflând că sunt în semifinala Eurovision ei spun că încă odată li sa confirmat că ceea ce fac e bine și că sunt pe drumul cel bun. Atât jurații, cât și fanii Eurovision le-au lăudat prestația și asta i-au încurajat și deja vor performa cu un plus de încredere în semifinala de pe 26 februarie.

Cât despre planurile de viitor, ei vor să își lanseze cât mai multe piese și eventual să lanseze un EP cu toate piesele pe care le au, dar încă nu le-au lansat. „Simțim cum oamenii vor sa asculte mai multe piese de la noi și vrem sa le oferim asta. Asta în cazul în care nu plecăm la Kiev. (râd) Dacă plecăm la Kiev, credem că viața ni se va schimba și degeaba ne facem planuri de acum”, ne spune Instinct.

Kiev este orașul unde se ține concursul, acolo vor să ajungă și cei doi membri ai trupei Instinct pentru a ne reprezenta țara.

Pe Andra si pe Vlad îi putem vedea duminica de la 20:30 în semifinala Eurovision Romania, pe TVR 1, unde ei o să dea tot ce e mai bun din ei ca să ajungă în finala din 5 martie. Dacă până în semifinală juriul alegea concurenți care merg mai departe, în finală telespectatorii vor avea această sarcină de a vota concurentul sau trupa care merită să ne reprezinte țara la Kiev.

Instinct ne transmite sa îi susținem și să-i votăm dacă ajung în finala Eurovision din 5 martie.

Foto: arhiva personală Instinct

ALINA ZGHIBOLŢ, ALEXA MARIA FIŢ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: