Maria Bodiu este artistul lunii octombrie!

Prima etapă a concursului lunar de educație plastică Logo Art s-a încheiat, desemnându-şi câștigătorii. Tema acestei etape a fost „Autoportret în maniera Picasso”, în tehnică la alegere. În finală au intrat patru lucrări, care au primit din partea membrilor juriului aprecieri și note corespunzătoare.

2-bodiu-maria-8-e

Locul I – Maria Bodiu, VIII E, 188 p.

Salutăm prezența în juriu a prof. dr. univ. Ramona Novicov, critic de artă, care a răspuns cu amabilitate invitației noastre de a face parte din juriu. De asemenea, mulțumim tuturor elevilor care și-au exprimat judecata de valoare prin like-uri pe pagina de Facebook dedicată concursului Logo Art.

Autorii  premiati sunt următorii:

Locul I – Maria Bodiu, 188 p.

Locul II – Diana Ciocic, 163 p.

Locul III – Paul Bara, 78 p.

Mențiune – Denisa Marian, 53 p.

Felicitări câștigătorilor!

În continuare, redăm aprecierile doamnei prof. Ramona Novicov cu privire la lucrări, fiecare din aceste texte constituind în sine un model de lectură artistică:

„10 pentru lucrarea Mariei Bodiu. Motivatie: a inteles spiritul ludic al lui Picasso din perioada sintetica, dar nu l-a copiat. Exprimarea plastica este exuberanta, plina de dinamism si energie, culorile, chiar daca sunt foarte vii, chiar stridente, sunt bine armonizate, ceea ce dovedeste un simt al culorii bine dezvoltat;

9 pentru lucrarea Dianei Ciocic. Motivatie: este bine inteleasa perioada analitica a lui Picasso, cind desfacea fomele si le recompunea intr-o viziune sculpturala. Bine realizata cromatic, pe game complementare cald – rece. Linia este sigura, forma monumentala, tehnica bine stapinita;

9 pentru lucrarea Denisei Marian. Motivatie: compozitie elaborata, luminoasa, senina, inspirata din spiritul creatiei tirzii a lui Picasso, marcata de libertate si solaritate, decorativism stralucitor. Simt cromatic clar exprimat prin contrast complementar nuantat;

9 pentru lucrarea lui Paul Bara.  Motivatie: Aplicarea principiilor cubismului sintetic la un model real, care isi pastreaza individualitatea. Culorile sunt crude, fără nuanţe, dar se potrivesc cu tratarea fragmentata a formelor. Tratarea feţei ca mască este rezolvată plastic cu umor si imaginatie.”

Acordarea premiilor se va face joi, 10 noiembrie, de la ora 10, in cabinetul de jurnalism Logo Paper.

feat-img_0597

Mini-studioul LOGO Paper. Foto: DAN MIHAI CHIŞ

Reamintim că premiul pus in joc este oferit de firma Oramil, specializată în materiale pentru pictură şi bricolaj.

Pentru luna noiembrie tema concursului este inspirată de pictura artistului francez Claude Monet (14 noiembrie 1840 – 5 decembrie 1926). Sunteți invitați să realizați o lucrare în maniera impresionistă a acestuia, având ca subiect Palatul Vulturul Negru.

Urmăriți-ne zilnic pe Logo Art!

Mult succes!

Prof. SIMONA DERECICHEI

Save

Save

Save

Save

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: