ELISA STANCIU: Credeți în minuni?

Viorica Bălan este o femeie care a trecut printr-o perioada foarte grea a vieții. Ea a fost depistata cu niste boli grave in urma cu doi ani, dar anul acesta s-a vindecat definitiv, ca prin miracol. Soțul ei, Vasile Bălan, este un om și un soț deosebit, care îi este alaturi și o sprijină în cele mai grele momente din viața ei, ceea ce în ziua de astăzi este un fapt tot mai rar.

In 23 decembrie 2014 a făcut un ecograf abdominal, din care a reieșit că splina este mărită, deformată și că ar fi nevoie de un C.T. După aceea, în 30 decembrie a fost internată în spitalul de pneumologie, cu apă la plămânul stâng.

În perioada aceasta i s-a făcut C.T.-ul, iar rezultatul a fost infarct splenic. În 7 ianuarie 2015 a fost transferată la Spitalul Județean, unde i s-a scos splina. Acolo s-a  trimis material din splină la biopsie și reieșit cancer limfatic (limfom).

La începutul lunii ianuarie a început curele de citostatice. Medicul curant a spus că șansele sunt minime, deoarece a fost depistată în stadiul 3 pe 4 .

În 10 iunie a facut atac vascular cerebral și a paralizat pe partea dreaptă, după care a intrat  în comă. A fost transferată de la Spitalul Municipal la Spitalul Județean, la reanimare. La reanimare a stat trei săptămâni, din care opt zile a fost în comă profundă. În această perioadă nu i-au funcționat plămânii.

Institutul de Pneumologie, unde a fost internată

Institutul de Pneumologie, unde a fost internată

Cât timp a fostă în comă, tubul de ventilare i-a fost introdus prin gură. Când a ieșit din comă, i s-a făcut operație de traheostomă i s-a introdus o canulă, prin care  i s-a introdus tubul de ventilare.

Vasile Bălan, soțul ei, l-a întrebat pe medic care sunt șansele, iar medicul i-a spus: „Noi, medicii, suntem foarte rezervați . Plămânii nu mai funcționează, doar inima îi mai bate; cât va bate, atâta va fi”.

În această situație, şi-a chemat copiii, care erau plecați în străinătate si a cumpărat toate de trebuinţă și a chemat păstorul bisericii, pentru a discuta toate cele necesare pentru îmormântare. El spune ca în această perioadă păstorul cu biserica s-a rugat pentru această cauză.

Dupa opt zile de coma profunda, a fost externata intr-o stare grava, nu mânca , nu vorbea și nu se mișca.

Acasa a început recuperarea, şapte luni a stat doar pe orizontala și cinci saptamani nu a mancat nimic, timp in care a slabit 24 kg. Pentru ca organismul să se obișnuiască la verticală, era ridicată in poziția șezut, cu perne pe lângă ea, dar nu rezista decât maxim un minut .

Soțul, pentru a comunica cu ea, a scris alfabetul cu litere mari pe o coala A4. Ea îi arâta literele si astfel deducea de ce are nevoie.

În aceasta perioada a trebuit să se obișnuiască din nou sa stea în picioare si sa umble. Recuperarea a durat până la sfârșitul luni septembrie 2015, când au mers la hematologie sa vadă care este situația. Atunci a reieșit că nu mai are cancer, i s-a întocmit dosarul și s-a trimis la București, pentru aprobarea PET/CT (o investigație performanta care scoate la iveală orice boala ai in organism). Aici a rezultat că cancerul a remis complet, dar are o stenoză traheală, pentru care a trebuit să facă o operație la București.

Din fericire, operația a avut succes. O dată la trei luni a mers la control la București, iar in august 2016 a reieșit ca operația s-a vindecat definitiv.

Medicii si acum se miră cum a reușit  să se vindece.

Ea spune că, de când a aflat de cancer, nu a avut nici o frica si a avut credința ca Dumnezeu o va vindeca

Toate aceste informații ne-au fost oferite de doamna Viorica Bălan și de soțul ei, care a fost de acord sa ni le împartasească, fiind vorba de un exemplu viu despre faptul ca credința face minuni.

ELISA STANCIU

ELISA STANCIU

ELISA STANCIU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: