RALUCA GĂVRUŢA & DENISA ŢURCĂU: „Triplu H”

Corina Cîndea este o scriitoare contemporană din Sibiu, care și-a descoperit acest minunat talent pe platforma de cărți Wattpad, unde și-a publicat primele lucrări literare.

autoare-corina-cindea

CORINA CÎNDEA

La început, Corina a fost doar un utilizator oarecare al platformei Wattpad, dar într-o seara s-a gândit să încerce să scrie și ea o carte. A fost greu până a început să scrie primele cuvinte, pe urmă totul a venit de la sine. Cartea sa a început să aibă tot mai mulți cititori și tot mai multe voturi, iar ei nu îi venea să creadă. Scrisul a devenit pentru ea un adevărat hobby, iar după ce a terminat de scris prima carte, a scris-o și pe a doua, iar în prezent are şapte cărți publicate pe site-ul Wattpad.

Două dintre cărți le-a publicat initial în regim independent, apoi pentru o perioada scurtă cu editura Smart Publishing, iar din această vară a semnat un contract cu editura Librex Publishing. În cursul acestei luni, ambele volume au apărut reeditate la Librex, urmând ca, pe rând, să apară și celelalte cărți pe care le-a scris pe Wattpad. Cele două carți se numesc „Triplu H”, volumul 1 și volumul 2.

În primul volum, eroina principală este Kim Larsen – o fată cu o situație materială foarte bună, dar care se simte încorsetată de prejudecățile societății de elită în care trăiește. Își dorește să fie o studentă normală, cu prieteni care să o aprecieze pe ea, nu contul pe care îl are în bancă și speră să reușească toate acestea la facultatea din Houston. Însă întâlnirea cu cei trei frați Morgan – Hayden, Heaton și Holden – îi dă toate planurile peste cap. Printre glume, ironii, situații haioase și dialoguri spumoase, planurile tuturor se schimbă și se formează trei perechi.

Volumul doi este scris în aceeași manieră dar, de data aceasta, tratează copiii primei generații. Șase băieți și o fată, singura fată născută în familia Morgan după șapte generații. Hailey va încerca să scape de protectivitatea cu care este înconjurată de băieți, protectivitate pe care au moștenit-o de la tații lor, alături de simțul umorului.

„Triplu H este o comedie romantică pe care am scris-o cu dorința de a face cititorul măcar să zâmbească, dacă nu chiar să râdă în hohote, susține Corina. Însă, pe lângă toate acestea, arată faptul că în viață nu totul se petrece așa cum ne-am planificat. Că suntem nevoiți uneori să luăm decizii cu inima, nu cu mintea. Evidențiază conceptul de familie și de unitate, de încredere pe care trebuie să o ai în cel de lângă tine. Și da, că există dragoste la prima vedere și suflete pereche. Sunt o romantică incurabilă, n-am ce să fac! ”

 

 Corina a fost de acord să ne răspundă la o serie de întrebari.

 REPORTERI: De unde te-ai inspirat pentru cărțile „Triplu H”?

CORINA CÎNDEA: În general, ideile pentru cărți îmi vin de oriunde din jurul meu, când mă aștept mai puțin. Exact la fel a fost și în cazul cărții „Triplu H”: am văzut pe stradă o tânără pereche cu tripleți. Primul meu gând a fost la cât de greu trebuie să le fie să se descurce cu trei bebeluși deodată, apoi am încercat să îmi imaginez cum le va fi peste câțiva ani sau când vor fi adolescenți. Până am ajuns acasă, aveam deja trasată în minte, în linii mari, întreaga poveste. Deși inițial m-am gândit la tripleți identici, am renunțat și am ales să fie doar frați, pentru că ar fi fost prea complicat pentru eroina principală a cărții să aleagă între ei. Însă le-am dat nume care să înceapă cu aceeași literă, doar pentru a deruta aceeași eroină.

 

REPORTERI: Cum ți-a venit ideea să-ți publici cărțile?

CORINA CÎNDEA: Oricât de multe citiri și voturi am avut, nu m-am gândit nicio clipă la publicat. Am avut însă neplăcerea să fiu plagiată. Mi-am găsit cartea copiată cuvânt cu cuvânt pe un alt site, cu un alt autor. Nu pot descrie în cuvinte ceea ce am simțit în acel moment! Eu am fost cea care a trebuit să îmi dovedesc drepturile de autor și am reușit să o fac, după mai bine de opt ore de corespondență cu administratorii site-ului respectiv, iar cartea a fost ștearsă de pe site-ul lor. Atunci am fost la un pas să șterg tot ceea ce am scris pe Wattpad și să îmi șterg și contul. Soțul meu nu m-a lăsat. Tot el a venit cu ideea să public și s-a ținut de capul meu până am făcut-o.

 

REPORTERI: Viața ta s-a schimbat în vreun fel după publicarea cărții?

CORINA CÎNDEA: Pentru cineva care nu știe că scriu sau că am publicat, nu pare nimic schimbat. Dar nu este așa, chiar dacă nu este ceva vizibil. Am câștigat o mulțime de prieteni de pe Wattpad sau din grupul cărții de pe Facebook. Au fost persoane care au venit de la sute de kilometri ca să mă cunoască și să le dau un autograf, iar asta m-a făcut fericită. Cu adevărat fericită! Faptul că poveștile mele sunt citite și plac este ceva minunat și nu cred că o să mă pot obișnui vreodată cu această idee.

 

REPORTERI: Unde te vezi peste zece ani?

CORINA CÎNDEA: Grea întrebare! Mi-ar plăcea să ajung să îmi țin în mână toate cărțile pe care le-am scris și pe cele care le voi mai scrie dacă nu îmi dispare inspirația. Însă nu încerc să îmi fac planuri pe un timp atât de îndelungat. Prefer să faci pași mici și siguri.

au consemnat RALUCA GĂVRUŢA şi DENISA ŢURCĂU

Advertisements

One comment

  1. corinacindea

    Multumesc frumos si felicitari pentru articol! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: