IOANA BITIŞ: Homeschooling, decizia celor doi artişti

Dana Nalbaru, fosta cantareata a trupei Hi-Q si artist solo, a luat o decizie importanta impreuna cu sotul ei, Dragos Bucur, actorul si prezentatorul TV al show-ului de la Pro TV, „Visuri la cheie”, privind viitorul fiicei lor, Sofia. Micuta Sofia, in varsta doar de 9 ani, va invata in sistem homeschooling despre lucrurile care ii plac, fara constrangeri, fara note si calificative.

In opinia mea, invatatul in sistem homeschooling prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. Unul dintre avantaje este ca poti invata ceea ce iti place, fara note si stres; un dezavantaj este ca nu interactioneaza cu alti elevi, este lipsit de atmosfera competitiei, care la un moment dat tot va trebui sa se confrunte cu realitatea.

Un adult a spus ca invatatul in sistem homeschooling nu este prea bun pentru un copil, intrucat copilul trebuie sa interactioneze cu ceilalti copiii, sa concureze; concurenta are un efect benefic asupra dezvoltarii copilului.

P.C. spune ca ideea cu homeschooling-ul ar putea fi buna si incantatoare la inceput, dar pe parcursul timpului copilul se va obisnui cu ideea aceasta, fiind impasibil la ceea ce se intampla.

IOANA BITIŞ

ioana-bitis

IOANA BITIŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: