GIANINA BAN & ALEXA-MARIA FIȚ: A doua mare doamnă a cântecului popular românesc!

Ea este Maria Dragomiroiu, o minunată artistă din țara noastră, cunoscută pentru succesul ei în domeniul muzicii populare.

image001

MARIA DRAGOMIROIU

Maria și-a început activitatea artistică încă de mică, începând cu serbările de sfârșit de an în clasele V-VIII. Având o voce deosebită, cu un amplu registru vocal și fiind posesoarea unei tehnici excelente, de solistă de muzică clasică, Maria Dragomiroiu a fost comparată – mai ales la începutul carierei – cu Maria Tănase, doamna cântecului popular românesc.

„A fost şi este o mare mândrie şi responsabilitate să fiu comparată cu marea doamnă a cântecului popular românesc, Maria Tănase, care a fost un model pentru mine şi pentru mulți alți tineri şi vreau są rămână aşa în conştiința oamenilor”, ne spune Maria Dragomiroiu.

Preşedintele României, Ion Iliescu, i-a conferit artistei la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în Grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

„Rămâne un moment important în cariera mea. Este o recunoaştere a muncii mele de o viață şi este o bucurie că am primit o astfel de distincție alături de alți mari artişti”, îşi aminteşte interlocutoarea noastră mpmentul.

Viața artistică a Mariei se împleteşte armonios cu cea personală, aducându-i amândouă multe bucurii şi mulțumire sufletească; amândouă îi împlinesc viața.

Artista ne mărturiseşte: „Timp liber nu am niciodată, dar încerc să mă relaxez urmărind uneori documentare ştiințifice despre evoluția omenirii, despre viața animalelor în sălbăticie şi lupta fiecăruia pentru existență şi pentru viață, sau stând de vorbă cu florile din grădina mea, iar alteori jucându-mă cu nepoțeii.”

Despre minunatul păr al Mariei Dragomiroiu, singurul secret al acestuia este că îl iubeşte foarte mult, iar restul este de la Dumnezeu: „Am grijă de el, îl spăl cu şampon o dată pe săptămână, îl țin tot timpul strâns, în afară de momentele în care sunt în spectacole sau la filmări, iar din când în când, atunci când cade mai mult, îl spăl cu gălbenuş de ou.”

„Tuturor celor care ascultă cu drag cântecele mele, le mulțumesc din suflet, fiind conştientă că nu ajungeam până aici fără recunoaşterea şi aprecierea marelui public. Să fie sănătoşi şi să regăsească bucuria vieții în cântecele mele!”, le transmite acestora cântăreaţa.

Aceste informații ne-au fost oferite de către Maria Dragomiroiu, iar fotografia am preluat-o de pe pagina acesteia de Facebook.

GIANINA BAN, ALEXA-MARIA FIȚ

alexa si gianina

ALEXA-MARIA FIȚ şi GIANINA BAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: