50 de întrebări care vin în ajutorul elevilor pentru a-și asculta sinele

ÎNTREBǍRILE DAU FRÂU LIBER IMAGINAȚIEI, TREZESC EMOȚII ŞI CREEAZǍ NOI ÎNTREBǍRI. ÎNTREBǍRILE POTRIVITE GENEREAZĂ RǍSPUNSURI PUTERNICE ȘI, UNEORI, MULTIPLE. ARISTOTEL SPUNEA CǍ A RǍSPUNS CU ÎNTREBǍRI LA OPINIILE ALTOR OAMENI, IAR SOCRATE SE CONCENTRA PE FELUL – MAI PRECIS, ȘABLONUL – DUPǍ CARE SE PUNEAU ÎNTREBǍRILE, ÎNCERCÂND ASTFEL SǍ AJUNGǍ LA ADEVǍR.

Întrebǎrile dau frâu liber imaginației, evocǎ emoțiile și creeazǎ noi întrebǎri; cele puse de un profesor sunt câteodatǎ flagrant mai valoroase decât informația transmisǎ elevilor. Acestea stârnesc un gând, care va duce la o viguroasǎ cǎlǎtorie independentǎ spre informație.

Dacǎ elevii sunt cei ce fac rost de acea informație, atunci ei sunt cei ce o învațǎ și un studiu coordonat de elev fixeazǎ lecții în mintea acestuia, fǎcând lecția mai puternicǎ folosind aceastǎ strategie. Chiar dacǎ urmǎtoarele întrebǎri sunt desprinse din matematicǎ, literaturǎ, științǎ și științe sociale, este vorba, de fapt, de un set de întrebǎri provocatoare din punct de vedere filozofic și ar trebui aplicate în orice domeniu de învǎțare.

Read the rest in Paperless

BIANCA SUCIU

bianca suciu

BIANCA SUCIU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: