DARIUS BUCUREAN: Ce anume ne motivează cu adevărat?

Cartea „Drive / Ce anume ne motivează cu adevărat”, scrisă de Daniel Pink, a fost publicată în anul 2011 de Editura Publica și tradusă de Dan Balanescu. Aceasta ne înștiințează, după cum aflăm din titlu, ce îi face pe oameni să se simtă motivaţi, indiferent de situație.

DARIUS BUCUREAN

DARIUS BUCUREAN

Este o întrebarea pe care orice om preocupat de resurse umane și-o adresează în mod repetat, uneori obsesiv de des – sau cel puțin așa ar trebui. Este o întrebare care a determinat apariția a zeci, poate chiar sute de cărți pe tema motivației. Pentru mine este o întrebare de bază, pe care mi-o adresez în principal mie.

Ce anume mă motivează cu adevărat?

Majoritatea oamenilor cred ca cea mai buna metoda pentru a motiva este utilizarea unor recompense precum banii – abordarea de tip „recompensa si pedeapsa“. Este o greseala, ne spune Daniel H. Pink. In „Drive”, una dintre cele mai provocatoare si convingatoare carti ale ultimilor ani, el sustine ca secretul satisfactiei si performantei ridicate – la serviciu, la scoala si acasa – este nevoia profund umana de a ne dirija propriile vieti, de a invata si de a crea lucruri noi, de a deveni mai buni si de a face din lume un loc mai bun.

Pink ne arata distanta dintre ceea ce stie stiinta si ceea ce face economia – si cum aceasta discrepanta afecteaza toate aspectele vietii umane. El analizeaza trei elemente ale adevaratei motivatii – autonomia, perfectionarea si scopul – si ofera solutii inteligente si surprinzatoare pentru punerea lor in practica, intr-o carte remarcabila care va schimba modul in care gandim si traim.

Trebuie să citești această carte. O recomand tuturor celor interesați de explorarea potențialului uman: dezvoltare personală, dezvoltarea oamenilor, inspirarea oamenilor, motivarea lor, educarea oamenilor.

Se citește ușor, rapid, este foarte dinamică și plăcută, cam cum este și Daniel Pink, care este printre altele un autor de succes cu mai multe bestseller-uri la activ, un public speaker excelent și extrem de entertaining.

DARIUS BUCUREAN

darius 01

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: